Oppo F5 are un preț excelent pentru tehnologia pe care o oferă, păcat că telefoanele nu sunt oficial pe piața din România. Chiar dacă va fi adus, importatorul va dubla prețul, cum se întâmplă cu multe telefoane chinezești, iar în final descoperi că n-ai nici garanție sau service. C-așa-i în tenis.

Oppo F5

Prețul oficial Oppo F5 este sub 1.250 de lei (mai exact 307 dolari). Desigur, se adaugă taxele vamale și transport, dar per-total tot iese mult mai ieftin decât multe alte telefoane. Deocamdată însă nu există modelul nicăieri în magazine, nici la chinezi, nici la Amazon, probabil urmează să fie lansat comercial. Toate detaliile sunt pe site-ul Oppo.

Singurul lucru care i se poate reproșa acestui model este procesorul, un Mediatek MT6763T, bazat pe opt nuclee economice Cortex A53. Totuși, frecvența este crescută la 2.5GHz, deci majoritatea aplicațiilor vor rula ok chiar și așa. Nu va fi un telefon pentru jocuri video sau aplicații intensive, dar în general se va descurca ok cu orice aplicație, iar autonomia va fi bună. vestea bună este că acceleratorul grafic este ARM Mali G71 MP2 770 MHz, un produs performant.

Sunt două modele Oppo F5, unul cu 4GB de RAM și unul cu 6GB de RAM, pentru doritori. Practic, nu ajută tare memoria RAM dacă nu ai procesor puternic. Dar teoretic, arată bine să ai mai mult RAM. Ecranul este de 6 inch cu rezoluție FHD+, modelul cu margini subțiri și format 18:9, rezoluție 2160×1080 pixeli, folosit de mai multe telefoane chinezești. Versiunea cu 4GB de RAM are 32GB de stocare internă, plus carduri de memorie, iar versiunea cu 6GB de RAM are 64GB de stocare internă.

Camera de pe spate are un senzor de 16 megapixeli cu f/1.8, iar camera frontală pentru poze selfie este de 20 de megapixeli cu f/2.0. Este prezentat ca fiind un smartphone gândit pentru selfie, că te vezi mai bine pe ecranul de mari dimensiuni și așa mai departe. Bateria integrată la acest model este de 3.200 mAh, peste media generală.

Cum spuneam, prețul Oppo F5 este foarte bun, de 307 dolari, practic un preș de 1.250 de lei în România. La acest nivel de preț este greu să găsești ceva mai bun. Dar cu toate taxele adăugate ar putea vi vreo 1.650 de ron, ceea ce nu e tocmai accesibil, plus că poți cumpăra telefoane ex-flagship. Depinde însă de fiecare ce telefon vrea să aibă în buzunar.

Revin cu informații despre Oppo F5 dacă apare comercial sau ajunge în magazinele din România.

Via GSMArena