Oppo a lansat seria Find X5, două modele flagship interesante dotate cu procesorul MariSilicon X, pe care abia aștept să le testez. Din păcate au lansat doar modele cu Snapdragon și nu cel cu Mediatek Dimensity 9000 care fusese anunțat pe surse. Doar Find X5 și modelul Pro.

OPPO Find X5 Pro

Oppo MariSilicon X

Oppo a integrat în acest model o unitate de proesare dedicată botezată MariSilicon X. Construit pe tehnologia de 6 nm, MariSilicon X combină o arhitectură avansată NPU, ISP și memorie cu mai multe niveluri pentru a oferi performanțe mari cu o eficiență energetică incomparabilă. Face posibilă procesarea RAW în timp real pentru a capta videoclipuri uimitoare de noapte 4K AI cu previzualizare live.

Terminalul are de asemenea cel mai avansat sistem de camere de până acum, cu doi senzori Sony IMX766. Dispune de un ecran AMOLED curbat cu rata de refresh de 120 Hz. Are procesor performant Snapdragon 8 Gen 1 și încărcare rapidă SUPERVOOC de 80 W. Au preluat de la OnePlus tehnologia foto Hasselblad Natural Color Calibration.

Lucrând îndeaproape cu Sony pentru a personaliza un senzor IMX709 pentru camera frontală a lui Find X5 Pro, OPPO a integrat MariSilicon X pentru a se asigura că selfie-urile arată mai bine ca niciodată. Camera selfie comută automat de la un unghi larg de 80 de grade, la unul de 90 de grade, asigurându-se astfel că nimeni nu este lăsat deoparte.

Spatele din ceramică ultradură al Find X5 Pro este disponibil în două variante de culoare, Ceramic White și Glaze Black, reflectând un rafinament curat și modern. Carcasa din ceramică este de două ori mai rezistentă decât orice panou de sticlă convențional și de două ori mai eficient în disiparea căldurii. Mai mult decât atât, Find X5 Pro este rezistent la stropire, apă și praf, cu un certificare IP68.

Dotări premium

Find X5 Pro beneficiază și de un display impresionant AMOLED curbat ultra-clar cu diagonala de 6,7 inch. Are o rezoluție WQHD+ și o acoperire de 100% a gamei de culori P3, ecranul pe 10 biți redă mai mult de 1 miliard de nuanțe de culori. Bateria mare, cu două celule de 5000 mAh, reflectă o creștere a capacității cu peste 11% față de Find X3 Pro.

Find X5 Pro beneficiază și de Battery Health Engine, o soluție inovativă care ajută la menținerea duratei optime de viață a bateriei pe o perioadă mai lungă de timp – până la 1600 de cicluri de încărcare, de aproximativ două ori mai mare decât durata de viață standard din industrie.

Cu suportul tehnologiei de încărcare SUPERVOOC de 80 W, Find X5 Pro poate fi încărcat de la aproape 0 baterie până la 50% în doar 12 minute, iar cu AIRVOOC de 50 W, se alimentează wireless până la 100% în doar 47 de minute.

ColorOS 12.1: inteligent și sigur

ColorOS 12.1 cu sistemul de operare Android 12 de la Google oferă funcții de confidențialitate de top. Oferă acces deplin la magazinul Google Play și la cele peste 3 milioane de aplicații ale sale. Pentru ColorOS 12.1 s-a investit timp în rafinarea detaliilor grafice, de la pictograme la modelele grafice scăldate în lumini și umbre pentru a crea un aspect realist, tridimensional.

Menținerea confidențialității și a securității datelor dumneavoastră – fie personale sau de business – a fost întotdeauna o prioritate pentru ColorOS. Aceste eforturi au fost recunoscute de organizații terțe, inclusiv ISO, ePrivacy și TrustArc, iar în noiembrie 2021, Find X3 Pro a fost primul smartphone chinezesc care a primit certificarea cu criterii comune MDfPP.

Modelul mai accesibil: OPPO Find X5

Modelul de bază vine cu Snapdragon 888 în loc de procesorul de top. Ecranul este OLED și are diagonala de 6.55 inch (FHD+). Spatele este acoperit cu sticlă, nu ceramic. Bateria scade la doar 4.800 mAh, ceea ce pare foarte ok. Iar camerele foto sunt bune, are procesorul MariSilicon.

OPPO Find X5 beneficiază de un finisaj discret, dar ultra-premium, cu șasiu de sticlă mată rezistent la amprente. Disponibil în negru sau alb, granulația fină a texturii 90% mată creează un efect frumos, aproape mătăsos, care se joacă cu lumina și se simte incredibil în mână.

Find X5 integrează, la fel ca varianta Pro, remarcabilul sistem dual de senzori IMX766, alimentat de MariSilicon X, un afișaj de 6,5 inchi, frecvență de120 Hz miliarde de culori, suport pentru încărcare SUPERVOOC de 80 W, încărcare wireless AIRVOOC de 30 W și multe altele.