Oppo Reno, cel mai nou smartphone cu zoom optic 10x, a fost lansat oficial ieri. Inițial, toate zvonurile spuneau că Huawei va avea acest tip de zoom. Se pare că Huawei a adoptat tehnologia periscop-ului Oppo, dar deocamdată au zoom optic doar 5x.

oppo reno

Surse: MWL & Verge

Detalii tehnice Oppo Reno

Display: 6.6” FHD+ (2340×1080 px), AMOLED
Procesor: Snapdragon 855
Memorie: 6/8 GB RAM
Stocare: 128/256 GB + slot micro SD
Camere foto: 48mpx+ 13mpx periscop + 8mpx
Camera selfie: 16mpx pop-out
Baterie: 4065 mAh
OS: Android 9.0 (Pie)
Preț: 550 de euro

Oppo Reno zoom optic 10x

Am scris despre acest model încă de la începutul anului pentru că mi s-a părut interesantă ideea cu zoom-ul. La ora actuală consider că P30 Pro este cel mai interesant model din 2019 datorită zoom-ului (5x optic, maxim 50x). Dar un smartphone cu zoom optic 10x devine de asemenea extrem de atractiv. Mai ales ca telefon pentru călătorie. Iar Oppo Reno are și dotări de top și un preț foarte bun.

Oppo Reno are procesorul de top de anul acesta, Snapdragon 855, cu variante de 6/8 GB de RAM, stocare de 128 sau 256GB intern, slot de carduri microSD și Android 9.0. Deci ating cam toate punctele esențiale, nu știm ce stocare au și dacă este suficient de rapidă, dar sunt foarte mici diferențe între terminalele cu astfel de dotări. Camerele foto sunt interesante, trei camere foto pe spate, senzorul principal de 48 de megapixeli, foarte interesant, un senzor de 13 megapixeli pentru lentila periscop cu zoom 10x, plus un senzor de 8 megapixeli cu wide-angle.

Camera frontală entru selfie este de 16 megapixeli, cu un mecanism care iese deasupra ecranului. E cea mai nouă tehnologie, care permite astfel ecranului să rămână întreg, fără notch sau găuri, iar tot conținutul multimedia se vede mai bine. Telefonul are și senzor de amprentă în display, așa că poate fi comparat cu orice flagship. De asemenea, are o baterie foarte mare, 4.065 mAh, sub S10 sau P30 Pro, dar peste mulți alți rivali. Prețul anunțat este de 550 de euro în Europa, deci se vor bate serios cu OnePlus și alte terminale accesibile cu dotări premium.

Din păcate Oppo nu sunt prezenți oficial la noi. Cei care aduc telefoanele din Asia nu prea oferă garanția pe bune, am citit zeci de cazuri de plângeri. Se pot comanda telefoane direct din magazinele din China, dar sunt și acolo destule riscuri. Așa că deocamdată așteptăm să vedem dacă vor face și un magazin european precum OnePlus sau rămân cu focus pe alte continente.