Orange San Diego, smartphone Android cu procesor Intel Atom, a fost lansat azi oficial. S-au confirmat practic toate zvonurile și marchează astfel intrarea definitivă gigantului hardware pe zona de telefoane mobile. Intel s-a apropiat timid de această zonă cu o mulțime de concepte Ultra Mobile PC, dar acum intră în forță cu încă un smartphone puternic și accesibil. Mai sunt două proiecte, unul cu Lenovo, altul cu un alt producător.

Orange San Diego
Orange San Diego

Orange San Diego are display cu diagonala de 4,03 inchi, procesorul Z2460 Intel Atom single-core la 1,6GHz, ca la Lava Xolo sau Lenovo K800. Camera foto este de 8 megapixeli, are GPS, Bluetooth, WiFi și HSPA. Cam tot ce vrei de la un smartphone.

Procesorul X86 nu este compatibil cu toate aplicațiile Android. De asemenea, din comunicatul de presă nu este clar dacă versiunea oficială Android este 2.3 sau 4.0. Circulă online ambele variante. Oferta din UK este bună, 200 de lire.

Unboxing Note 10+ Apasă play:

Lava Xolo X900 a fost probabil primul smartphone cu Intel inside, cu Android 2.3. Produsul Lenovo, care e dedicat pieței chineze, are Android 4.0. Dar va fi probabil cu meniuri în chineză și aplicații dedicate.

Așa că Orange San Diego este primul smartphone Intel / Android de pe piața europeană. Le urez multă baftă 🙂

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.