Oukitel K5 este un smartphone cu design excelent, după noul trend cu margini subțiri. Are dotări medii și un preț foarte bune, iar acum a apărut și o variantă cu baterie de 5.000 mAh, denumită Oukitel K5000. Am pus și un video la final cu ambele modele.

oukitel k5

Oukitel K5

Am citit prima oară despre acest model pe GizmoChina. Brandul Oukitel este relativ cunoscut, iar ei sunt ca Xiaomi sau OnePlus, oferă calitate bună la preț mic, doar că sunt mai puțin cunoscuți. Mi-am propus să explorez mai bine brandurile mici, așa că noul K5 este un exemplu în acest sens.

Terminalul aduce ecranul de 5.73 inch cu margini subțiri, formatul nou FHD+ 18:9, cu rezoluția 2160×1.080 pixeli, cu sticlă curbată 2.5D. Are un design plăcut, cu spatele ușor curbat și el, pentru a sta comod în mână. Are cameră foto duală pe spate și dotări decente. Procesorul este un Mediatek MT6737T, un quad-core la 1.5GHz, cu 2GB de RAM și 16GB de stocare internă. Camera foto de pe spate are 13 megapixeli și un senzor suplimentar de 2 megapixeli, iar cea frontală este de 5 megapixeli.

Senzorul de amprentă este pe spate, iar bateria integrată este de 4.000 mAh. Lansarea oficială ar fi luna asta pînă la final, să ajungă în magazine în decembrie, dar nu știm acum și prețul.

Oukitel K5000

Modelul Oukitel K5000 integrează o baterie de 5.000 mAh, aceasta fiind principala diferență față de modelul de mai sus. Ecranul este similar, cu rezoluție HD+ (1440×720 pixeli), iar dotările tehnice sunt mai bune. Procesorul este Mediatek MT6750, octa-core, iar telefonul are 4GB de RAM, 64GB de stocare internă. Camera foto duală are un senzor de 13 megapixeli și unul de 16 megapixeli. Dată fiind bateria de mari dimensiuni și ecranul de rezoluție mai slabă, va avea sigur autonomie bună.

Ambele vin probabil cu Android 7.0. Nici la acest model nu am informații despre preț, se pare că nici chinezii nu au.

Oukitel K5 versus K5000

Am găsit acest video care compară cele două modele. Este un canal Youtube peste care dau a doua oară în două zile, se pare că au toate modelele noi de telefoane chinezești prezentate hands-on. Filmează și specificațiile și design-ul lor, dar nu le testează niciodată pînă la capăt. Totuși, este bine dacă vreți să vă faceți o impresie privind telefoanele din China, tot mai populare la noi.