Xiaomi Poco F2 pare să fie numele oficial pentru Pocophone 2, varianta nouă a celui mai lăudat telefon din 2018. Numit de români și “pocofone”, terminalul a fost foarte căutat pentru că era cel mai ieftin telefon cu Snapdragon 845 procesorul de top de anul trecut.

Xiaomi Poco Pocophone F2

Sursa: TheLeaker

Specificații Pocophone 2

Ecran: 6.3 inch, IPS LCD Full HD+
Procesor: Snapdragon 855
RAM: 6/8/10GB
Stocare: 64/128/256 GB
Camera foto: triplă
Camera selfie: 16 mpx
OS: Android 9
UI: MIUI
Baterie: 4.000 mAh
Preț: 350/450 de dolari estimat

Lansarea Poco F2

Strategia producătorilor chinezi a fost mereu aceeași, să copieze produsele existente deja pe piață, dar să le lanseze la prețuri mai mici. Așa au început toți marii producători de la ei, cu mici excepții, iar strategia a prins. După ce au devenit un brand cunoscut, au scumpit însă mult produsele. OnePlus este deja aproape de premium, Xiaomi Mi a ajuns la prețuri de produs premium, telefoanele Huawei ajung aproape la prețul iPhone. Rămâne de văzut dacă Poco se va păstra anul acesta la nivelul de anul trecut. Pariul meu personal este că va fi mai scump. Vor rămâne sub prețul rivalilor, dar cu un produs mai scump ca anul trecut.

Pocophone 2 are ca dată prevăzută de lansare trimestrul doi din 2019, respectiv perioada aprilie-mai-iunie. Sursele citate vorbesc despre o lansare în aprilie, dar nu este deocamdată niciun eveniment oficial anunțat. Prețul Poco F2 ar trebui să fie conform surselor între 320 de dolari și 390 de dolari. Pentru că F1 a costat 390 de dolari la lansare, eu fac pariu că prețul Pocophone 2 va fi de 450 de dolari la lansare și va ajunge la noi mai scump. Am să editez aici dacă nu se întâmplă așa.

Despre display se spune că va fi de tipul teardrop și nu notch clasic, deci adoptă stilul folosit de majoritea producătorilor anul ăsta, iar ecranul este FHD+, un IPS LCD. Variantele ar fi de 64 Gb cu 6 GB RAM, 128GB cu 6 sau 8 GB RAM și 256GB cu 8 sau 10 GB de RAM. Prețurile pe surse merg și ele de la 320 la 420 de dolari în funcție de dotări. Dar revin, cred că vor fi în realitate mult mai mari. F1 s-a lansat la noi la minim 450 de dolari. Sper să nu mă înșel.

Sunt multe zvonuri despre camera foto, că ar fi triplă sau duală cu un setup nou, la fel cu cea frontală, că ar fi de 16 megapixeli. Nu există nicio dată concretă în acest sens. De asemenea, avem detalii despre baterie, că ar fi de 4.000 mAh.

Am să urmăresc ce mai apare despre el, sunt deja clipuri pe Youtube care fac foarte multe vizualizări, dar nu au la bază decât zvonurile, nu informații reale. Revin pe tema asta asap.