Samsung dă drumul încet-încet la mașina de zvonuri despre Galaxy Note 6. Următorul flagship, cel care se lansează în septembrie 2016, va fi din nou un mare hit. Pentru că modelul de anul trecut n-a fost tocmai perfect și nu a fost comercializat oficial în Europa.

samsung galaxy note

Samsung Galaxy Note 6 ar putea aduce un ecran de 5.8 inch față de 5.7 în mod tradițional. Sunt câteva chestii pe care aproape sigur le va avea, dacă sud-coreenii vor să entuziasmeze utilizatorii:
– va fi rezistent la apă, la fel ca Galaxy S7 sau S7 Edge;
– va avea suport pentru carduri microSD;
– va avea noua cameră foto cu senzor care are pixeli mai mari;
– Android 6.0;

Se discută despre posibilitatea de a trece la display cu adevărat 4K. Nu pentru marketing, cum a făcut-o Sony, ci pentru a oferi o experiență Gear VR mai bună. Densitatea ecranului contează mult pentru experiența VR, iar ecranele OLED 4K au o densitate mai bună. Pe de altă parte, ecranul de acest gen scade autonomia, deci n-ar fi tocmai de dorit.

Deocamdată sunt disponibile doar cele două procesoare de la S7, Snapdragon 820 sau Exynos 8890, dar uneori aducea procesoare noi. Nu știm exact planurile privind Exynos. Dar mai mult ca sigur va exista o variantă cu Snapdragon.

Probabil Note 6 va avea din start 4GB de RAM, dar anul acesta au apărut telefoane din China care au 6GB de RAM și este foarte posibil ca sud-coreenii să dorească să ofere mai multă performanță. De aceea nu exclud deloc să pună și ei 6GB de RAM în noul terminal.

De asemenea, un alt zvon pe care tind să îl cred, este legat de funcția laptop-hibrid. Microsoft face valuri cu noul Windows 10 Mobile care are funcția Windows Continuum. Pui telefonul în dock cu monitor și tastatură și ai un computer la îndemână. Chestia asta nu e greu de făcut pentru Samsung și Galaxy Note 6 s-ar putea transforma în computer, chiar dacă este unul cu Android.

Lansarea Samsung Galaxy Note 6 ar putea fi devansată în august, conform unor zvonuri. Anul trecut însă Samsung a lansat în august S6 Edge Plus și Note 5, dar numai primul a venit oficial în Europa. Ar putea fi un eveniment de lansare în august, dar Note 6 va fi prezentat oficial prima dată tot la IFA Berlin. Sper să fiu din nou acolo să vă scriu despre asta.

Anul ăsta nu știm nimic despre Galaxy S7 Edge+, oficialii Samsung nu au dezmințit lansarea unui astfel de model, dar nici nu au confirmat exitența lui. Așa că deocamdată discutăm doar pe baza intuiției și a surselor anonime.