Minim cinci probleme iPhone X sunt listate la ora actuală de primii utilizatori: ecranul cu dungi sau imagini arse, difuzorul care pîrîie, sticla care se sparge, problemele la frig, spargerea Face ID. Le detaliez pe toate mai jos, dar în ciuda acestor probleme cererea pentru iPhone X este tot mai mare, va fi cadoul preferat de Sărbători și vânzările vor fi imense. La ora asta cam peste tot sunt probleme de stoc.

Probleme cu ecranul iPhone X

Cea mai discutată și cea mai cunoscută problemă pare să fie problema ecranului iPhone X. După cum știm au folosit în premieră la acest model aniversar tehnologia OLED, iar ecranul este incredibil, deja a fost premiat de Display Mate și a fost lăudat de toți cei care au testat produsul. Dar sunt două probleme cu ecranul iPhone X.

ads

– linia verde care apare vertical, la unii în stânga ecranului (foto sus), la alții parcă am citit că în dreapta (MacRumors). Discuția pare să fi ajuns și pe forumul Apple, iar acolo sunt sute de utilizatori care spun că au și ei problema. Bine, probabil unii au dat automat, ca like-ul de pe Facebook. Dar sigur sunt mulți care au problema asta, iar rezultatul va fi schimbarea telefonului, ceea ce va adăuga presiune pe stocurile limitate ale Apple.

– display burn-in: se pare că la o luminozitate mare, anumite elemente grafice se imprimă pe ecran și rămân vizibile după închidere (Mashable). Este o problemă pe care o aveau televizoarele vechi CRT, se pare că tehnologia duce unele probleme mai departe, chiar dacă a evoluat. Acuma se pare că doar reducerea luminozității previne această problemă. Nu știu ce faci dacă ești la soare.

Probleme de sunet iPhone X

Se pare că dacă puneți muzică direct pe telefon, fără cască sau boxe externe, difuzorul tinde să facă zgomote urâte (Engadget). Această problemă a mai fost raportată la iPhone 8, dar nu este clar dacă este fix aceeași problemă sau acum este vorba de altă piesă cu probleme. Sau dacă se va rezolva printr-o actualizare software.

Nu este clar nici dacă această problemă afectează apelurile pe care le preiei sau dacă activezi hands-free. Dacă aflu ceva nou, am să actualizez acest articol.

Probleme la frig

iPhone X are o problemă la temperaturi joase și deja Apple a anunțat că a observat această situație și va actualiza softul (The Verge). Nu este ceva nou pentru fanii iPhone, la mine la iPhone 7 pe timp de iarnă puteam să am și 50% baterie că se închidea la un moment dat cu motivul low battery. Apoi când ajungi la căldură își revenea.

Se pare că iPhone X are o problemă tot de ecran, că ecranul tactil nu răspunde la comenzi dacă este frig, sub zero grade. Unii au glumit că oricum nu e bine să folosești telefonul dacă e atât de frig afară, dar practic, multă lume se bazează pe smartphone chiar atunci când merg la schi sau la munte iarna.

Probleme cu sticla

Primele teste legată de sticlă arată că sticla de pe iPhone X se sparge destul de ușor, că deși e protejată de tot felul de tehnologii, este de fapt sensibilă. Apple avea nevoie de sticlă pe spatele telefonului pentru a introduce încărcarea wireless pe noile terminale iPhone. În SUA, articolele recomandă asigrarea Apple Care, altfel prețurile pentru display spart sunt de circa 280 de dolari, iar pentru sticla spartă pe spate circa 580 de dolari (Quarz) – deși cred că se exagerează un pic cu asta.

La noi cred că cel mai bine este să iei telefonul tot cu asigurare, de la operatori sau magazine care vă oferă acest lucru. Oricum, trebuie văzut dacă spargerea sticlei intră la această asigurare, dar presupun că da. La garanție în mod sigur nu se schimbă sticlă spartă, indiferent că e pe față sau pe spate.

Probleme de securitate

Apple a lăudat foarte tare Face ID, noul mod de autentificare, bazat pe camera frontală 3D, despre care ei zic că nu va fi spart. Dar deja, s-au făcut primele demonstrații cum poți trece de protecție (Wired). Este foarte adevărat, în cazul sistemului de la Samsung S8 protecția putea fi spartă cu o fotografie, mult mai ușor. În cazul iPhone X, oamenii au folosit tot felul de trucuri pentru a încerca să treacă, reușita fiind dată de folosirea unei măști pe care hacker-ul a folosit-o construind fața cu o imprimantă 3D, materialul fiind silicon de culoarea pielii. Nu este tocmai ușor pentru cineva obișnuit, dar cel care a reușit să treacă de protecții spune că a cheltuit 150 de dolari pentru a reuși să păcălească sistemul.

Fail pentru camera foto

Dacă mai aveați dubii privind achiziția unui iPhone X, trecem mai departe, la camera foto. Teoretic, noul smartphone trebuia să depășească iPhone 8 și să devină lider pe partea de fotografie în clasamentul realizat de DXOMark(Forbes). Are o cameră mai bună decât cea de pe iPhone 8 Plus, iar acesta a avut cel mai bun scor câteva zile.

Apoi, DXOMark a listat pe primul loc Samsung Galaxy Note 8, care a fost apoi detronat de Google Pixel 2. Acum toată lumea spera ca iPhone X să câștige primul loc, dovedind iar supremația tehnologiei Apple. Iar scorul final pentru iPhone X a fost peste iPhone 8 și peste Note 8, dar cu 97 de puncte este pe locul doi după Pixel 2 și este la egalitate de puncte cu Huawei Mate 10 Pro. Iar Pixel 2 are 98 de puncte. Așa că mai au de lucrat, poate o actualizare software și aici ar prinde bine.

Voi ați mai găsit alte probleme pentru iPhone X? Cam astea sunt toate deocamdată 🙂