Samsung va încredința aproape o cincime din producția de telefoane unor producători chinezi pentru a reduce costurile și prețurile modelele, spune Reuters pe surse. Producătorul de terminale Wingtech care face de asemenea telefoane Huawei, Xiaomi sau Oppo este citat ca principalul partener.

made in china

Aproximativ 60 de milioane de unități vor fi produse în China de Wingtech, dintr-un total de 300 de milioane de modele vândute anual de Samsung. Este un OMD destul de respectat, produsele sunt de calitate bună, iar costurile sunt mici. Analiștii se împart în două tabere, cei care spun că Samsung va pierde din prestigiu dacă telefoanele nu au calitatea promisă de brand, dar și ceilalți care apreciază că aceste strategii sunt inevitabile din cauza costurilor.

Reuters nu menționează sursele informației, dar spune că Galaxy A va fi principala linie de terminale produse în China, nu modelele de top de la Samsung. Compania sud-coreeană nu a comentat direct informația. Totuși, oficialii Samsung spun că un număr limitat de terminale va fi produs în afara fabricilor propii pentru a permite extinderea liniei de produse. Pentru ca terminalele să ajungă mai rapid pe piață, răspunzând cererii din piață. Cei de la Samsung nu au comentat oficial câte unități vor fi produse astfel.

ads

Analiștii estimează că producătorii OMD din China pot face telefoanele cu costuri reduse până la 15-20 de procente comparat cu modelele produse de Samsung în fabricile sale. Acest lucru ar permite companiei sud-coreene să obțină o profitabilitate mai bună. Reuters spune că Samsung Galaxy A6S este primul model care va fi produs de chinezi și va ajunge la vânzare cu un preț de 185 de dolari.

Telefoanele produse de Wingtech nu vor merge pe piețele occidentale, probabil nici la noi nu vom vedea, ci sunt realizate pentru piețele din Asia și America de Sud. Totuși, la noi există companii care aduc modele asiatice pentru că sunt mai ieftine decât cele importate pe canalele oficiale.

Samsung este obligat să vândă cât mai multe modele low-end ca să se mențină în topul producătorilor globali de telefoane, dar aceste modele constituie o bătaie de cap pentru companie tocmai pentru că nu aduc profit. Cooperarea cu Wingtech va permite companiei să gestioneze mai bine toată problema, spun ei.

Via: XDA-Developers.