Samsung Galaxy A4 2017 a primit o certificare oficială din partea autorităților chineze, conform unor imagini neconfirmate. Pînă acum Samsung avea în această serie doar Galaxy A3 și Galaxy A5, este primul an în care ar lansa un Galaxy A4.

Samsung Galaxy A4 2017 (SM-A450F) a fost dezvăluit pe Weibo, alternativa chineză la Facebook, unde oamenii pasionați de telefoane postează informații înainte de lansarea oficială. Dar de multe ori se postează și zvonuri care nu se confirmă. Conform certificării WiFi este un telefon cu Android 7.1. Detaliile sale deși nu sunt prezentate complet sunt comparabile cu Galaxy A3 2017. Telefonul are WiFi pe 2.4GHz și 5 GHz, fiind astfel compatibil cu toate tehnologiile moderne.

Modelul are cititor de amprentă pe partea frontală, pe butonul de Home. Are o baterie de 3.000 mAh cu încărcare rapidă, iar ecranul este de 5 inch Full HD. Nu există informații despre procesorul acestui telefon, dar are 3GB de RAM și 32GB de stocare, fiind astfel un pic peste A3. Probabil are tot acel Exynos la 1.6GHz utilizat de majoritatea modelelor entry-level. Posibil să fie modelul quad-core și nu octa-core. Ar avea și el card de memorie de pînă la 256GB, ceea ce pare similar cu celelalte modele la acest nivel de preț.

Eu personal nu pricep de ce ai lansa atâtea modele similare, la prețuri similare. Dar se pare că Samsung a avut totuși noroc, pentru că diferitele modele se vând bine, iar acum sunt fani, unii preferă seria J, alții preferă seria A. Per-total au reușit să se mențină în topul vânzărilor.

Practic singurele diferențe față de Galaxy A3 ar fi tehnologiile wireless mai avansate. Sursa menționează și un USB Type-C, dar este puțin probabil să fie real, pentru că modelele ieftine au USB clasic, așa a fost de fiecare dată.

Prețul Samsung Galaxy A4 2017 ar fi de circa 300 de dolari, deci tot nu scade sub media modelelor de acest fel.