Samsung Galaxy A5 (2018), modelul mid-range din seria cea mai bine vândută a sud-corenilor, cu nume de cod Samsung SM-A530F , a fost testat deja și pare pregătit pentru lansare, conform GSMArena. Am aflat deja multe nouăți despre A5 2018, dar se confirmă un prim zvon: ecranul Infinity chiar vine pe Seria A.

samsung galaxy a5 2018

Poze cu acest model puteți vedea aici, sunt mai multe creații pe computer, dar în mod sigur arată mai realist decât ce vedeți pe multe alte site-uri.

Lansarea Samsung Galaxy A5 (2018) ar trebui să fie în ianuarie anul viitor. Sunt însă tot mai multe discuții conform cărora lansarea ar fi devansată, pentru a face loc lansării în ianuarie a modelului Samsung Galaxy S9. Nicio informație nu este oficială, sunt doar speculații, aș că deocamdată presupun că trebuie să mai așteptăm lansarea Samsung Galaxy A5 (2018).

Telefonul Samsung arată chiar ca Galaxy S8, mereu seria A aduce anul următor un design comparabil cu Galaxy S de anul anterior. Acum, principalul focus este pe design, iar ecranul mare, cu margini subțiri, va fi adus pe Samsung Galaxy A5 (2018). Sursa informației este un test benchmark HTML5 realizat pe telefon. Acesta arată că modelul va avea într-adevăr un ecran cu rezoluție 816×412 pixeli, dacă testul este adevărat, cu un format 18.5:9, adică similar cu cel de pe Galaxy S8 de anul acesta. Este un pic mai înalt decât modelele clasice cu format 16:9 și puțin peste ceea ce oferă LG cu 18:9 (adică practic 2:1).

ads

Testul Samsung Galaxy A5 (2018) confirmă de asemenea faptul că modelul va avea procesor Exynos 7885, un octa-core destul de interesant, cu 2 nuclee de mare putere Cortex-A73 și șase nuclee economice Cortex-A53, care va opera și Galaxy A7 (2018). Procesorul ajunge la frecvențe de 2,1 GHz, este realizat pe tehnologia de fabricați pe 14 nanometri și are accelrator grafic destul de bun, respectiv Mali-G71 GPU. Vine cu 4GB de RAM, deci va avea scoruri foarte bune de performanță, dar nu sunt sigur cât de accesibil va fi. Scoruri de performanță au mai fost citate, dar cam demult, este posibil să fie depășite deja.

Se pare că senzorul de amprentă va fi mutat sub camera foto, acolo unde trebuia să fie de la început, Samsung renunțând în final la ideea cu mutarea lui strâmbă în dreapta camerei foto. Sper ca această decizie să se reflecte și la Samsung Galaxy S9, abia aștept să aibă un senzor de amprentă normal.

Telefonul va veni cu Android 7.1.1 conform testelor, dar probabil Samsung va face actualizări pentru această serie de produse, desigur, după ce termină de actualizat Galaxy S8, care nici acum nu a primit Oreo.

Cum spuneam, nu am detalii despre prețul Samsung Galay A5 (2018). Sperăm să se mențină sub 500 de euro, ceea ce l-ar face din nou un best-buy. Cum aflu mai multe detalii, actualizez 🙂