Pentru cei care se pregătesc să cumpere un smartphone ieftin am un sfat: mai așteptați un pic. Samsung Galaxy J1 a fost deja dezvăluit „pe surse” și se pare că anunțul oficial va fi în curând. Principalul mister la ora actuală este prețul, dar dacă Samsung iese cu un preț bun sunt șanse mari să recucerească terenul pierdut.
Văd că Samsung fac iar ceea ce știu ei mai bine: lansează 100 de modele diferite, pe toate nivelurile de dotări și preț, poate că unul prinde și face vânzări record 🙂

Samsung Galaxy J1
Samsung Galaxy J1

Samsung Galaxy J1

Terminalul are un display de 4,3 inch, deci pentru unii este foarte mic, în timp ce alții se vor bucura de această dimensiune, care nu prea are rival. Rezoluția este ce standard (480 x 800), deci e clar un model buget. Procesorul este quad-core la 1,2GHz, ceva nou, Spreadtrum SC6815, un producător chinez la care Samsung a obținut probabil un preț foarte bun. Dispune de 1GB de RAM și 4GB de stocare internă, plus slot de carduri.

Camera foto de pe spate este de 5 megapixeli și cea frontală de 2 megapixeli. Are WiFi, GPS, Bluetooth, baterie de 1.850 mAh. Platforma software este Android 4.4. Probabil Samsung Galaxy J1 a fi lansat tocmai pe piața din China, deși cred că au slabe șanse acolo. Dar mă aștept să aibă un preț bun. Iar faptul că Samsung concurează acum producătorii care vând ieftin nu este ceva nou. Au mai făcut-o și înainte.

Mai multe poze pe CNet.

ads