Noul Samsung Galaxy J5 (2017) a fost dezvăluit după testele de performanță postate pe internet. Seria J de la Samsung a avut un succes cel puțin la fel de mare ca și seria A, iar modelul J5 este cel mai echilibrat, prin prisma dotărilor și al prețului.

samsung galaxy j5 2017

Samsung Galaxy J5 2017 are un procesor Exynos 7870, nu este cel mai performant, dar nu este nici chiar foarte slab. Testul de performanță arată că are 2GB de RAM, iar scorul este de nivel mediu. Nu avem de data asta detalii privind ecranul, stocarea internă a telefonului sau capacitatea bateriei. Modelul J5 2016 avea ecran de 5.2 inch cu rezoluție 720p, stocare de 16GB și o baterie de 3.100 mAh. Pe de altă parte, modelul vechi avea un procesor slăbuț despre care am mai discutat, Snapdragon 410, mai vechi și mai limitat decât 430. Exynos 7870 este octa-core bazat pe nuclee Cortex-A53, dar are și performanțe decente.

Pe lângă îmbunătățirile modeste față de varianta anterioară, informațiile arată că Samsung Galaxy J5 2017 a fost testat inițial cu Android 6.1, iar cel mai recent test a fost deja cu Android 7.0, ceea ce înseamnă că va fi lansat cu cea mai nouă platformă. Numele de cod al terminalului este conform acestui test Geekbenck SM-J530FM.

Scorul realizat la testul Geekbench este de nivel mediu, 702 puncte la single-core și 3437 puncte la multi-core, în condițiile în care un vârf de gamă are cam 1800 single-core și 6000 de puncte multi-core. Cum spuneam testele de performanță rămân destul de irelevante azi, contează experiența cu terminalul, iar Samsung continuă să aibă probleme aici pentru că interfața lor este greoaie și consumă multă memorie, în timp ce Android curat s-ar mișca practic mult mai bine. Dar compania sud-coreeană vrea să își mențină identitatea pe toate terminalele – să recunoști un telefon Samsung chiar dacă nu are branding pe el. Totuși, ar putea plăti niște programatori să rezolve problema interfeței.