Samsung Galaxy Note 3 se lansează ofical pe 4 septembrie. Noul “phablet” păstrează linia de design, dar arată un pic mai bine decât Galaxy Note 2, unul dintre terminalele smartphone “best-of” chiar și la ora actuală. Note 3 aduce evident noi detalii tehnice peste tot ceea ce s-a lansat anul acesta. Ecranul mare Full HD, procesor Snapdragon 800/Exynos Octa în Coreea, exact ca la S4, ar putea avea 3GB de RAM, cameră de 13 megapixeli și așa mai departe. Probabil vine direct cu Android 4.3 și va avea cea mai mare baterie posibilă. Peste 3000 de mAh clar.
Pozele sunt de la producătorii de accesorii din China, care au realziat deja huse și carcase care vor veni pe MobileDirect.ro.

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3

Am auzit trei variante de diagonală pentru display, înclin spre cea mai mică, dar probabil ei au mers fix pe cea mare. Vestea bună este că au subțiat mult marginile, ca la S4, dând astfel un corp similar cu Note 2, dar cu ecranul vizibil mai mare. Este primul Note cu display Full HD, iar acum folosesc o tehnologie nouă Super AMOLED cu “diamond pixels”. Zvonurile vorbesc despre dimensiuni de 5,68 inch, despre 5,99 sau chiar 6 inch. Deocamdată terminalele care le-am văzut cu ecran de 6 par foarte mari, cât o tabletă, nu un telefon decent. Cred că 5,68 inch ar fi ok, peste cel de anul trecut și Full HD.

Producătorii de accesorii confirmă dimensiunea de 6 inch a ecranului, precizând că dimensiunea finală a terminalului coincide cu Note 2.

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

Camera foto de 13 megapixeli este optimizată și include suport pentru a filma UHD (4K – rezoluție 3840 x 2160 pixeli).

Android 4.3 care abia a fost lansat de Google, dar Samsung include TouchWiz, o versiune actualizată. Terminalul are versiuni de 32 si 64 GB, plus slot pentu carduri. Prețul este de asemenea interesant de aflat. Cum aud ceva, vă spun.

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

Și ceva pe alb, cum vă place 🙂

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

Detaliile tehnice sunt de pe CNet, KyM, Droid-Life.