Detaliile tehnice Samsung Galaxy Note 8 sunt confirmate cu o săptămână înainte de lansarea oficială. Deisgur, se confirmă majoritatea zvonurilor privind detaliile tehnice și deja este cunoscut design-ul Note 8. Găsiți toate detaliile Samsung Galaxy Note 8 aici – >>

samsung galaxy note 8 design

Surse: Forbes, Sammobile

Samsung Galaxy Note 8 este cel mai puternic smartphone realizat de Samsung pînă acum și este primul lor device care vine cu 6GB de RAM. Deși se tot zvonise de anul trecut că Samsung va face Note 7 cu 6GB de RAM, varianta nu a mai fost lansată după problemele generale cu Note 7. Să vedem detaliile pe scurt și apoi le comentăm.

Samsung Galaxy Note 8 detalii tehnice

Display: 6.4 inch (2960×1440 pixeli)
CPU: Exynos 8 (octa-core) / probabil Snapdragon 835 în US
GPU: Mali G71 / Adreno 540
RAM: 6GB de RAM / se zvonește că ediția de top are 8GB
Stocare: 64GB / probabil variante de 128 / 256 GB
Camera foto: 12 megapixeli
Camera selfie: 8 megapixeli
Acumulator: 3300 mAh
OS: Android 7.1.1.
Altele: nu apare camera foto duală, nu are altimetru, filmarea apare ca fiind Full HD (mai mult ca sigur are 4K)

Update: a apărut și primul video-teaser oficial pentru Note 8:

 

Galaxy Note 8 – detalii tehnice

Lansarea Samsung Galaxy Note 8 este pe 23 august, ne revedem atunci pe blog pentru a comenta informațiile oficiale. De-a lungul anilor, majoritatea zvonurilor privind lansările Samsung s-au confirmat ulterior, nici nu cred că vor fi mari surprize. În general Note urmează linia Galaxy S, doar că are dotări tehnice un pic mai bine și celebrul S-Pen, creionul digital pentru cei care iau notițe, fac desene și altele asemenea. Designul Note 8 este similar cu S8, doar că unghiurile sunt mai ascuțite, la S8 este mai rotunjit un pic. Nu e o mare diferență, dar se vede.

Faptul că Samsung adoptă cei 6GB de RAM arată faptul că totuși au ascultat ceea ce le cer fanii încă de anul trecut. Chinezii fac telefoane cu 6GB de RAM de mult timp, iar modelele lor mai accesibile sunt foarte căutate. Totuși, diferența între modelele performante și cele ieftine o face practic stocarea internă, la ora actuală UFS 2.1 este cea mai performantă. Unele modele S8 au UFS 2.0, iar diferențele de performanță nu sunt mari, dar există. Modelele ieftine au eMMC, o variantă mai lentă.

Cea mai mare problemă a Galaxy Note 8 o reprezintă bateria de 3.300 mAh. Samsung a ales această variantă pentru a evita orice problemă de genul celei întâlnite anul trecut. Este mai sigur și au protejat bine bateria pentru ca să nu existe niciun incident. Sunt convins că după lansare vor fi o serie întreagă de teste care să producă încingerea și/sau explozia modelului, pentru a cuceri atenția publicului. Dar cred că Samsung s-a pregătit foarte bine. Însă, dacă ne uităm la Galaxy S8 Plus, modelul are ecran mai mic și o baterie de 3.500 mAh. Deci Note 8 s-ar putea să fie performant, dar veți rămâne fără baterie mai rapid. Ecranul mare și rezoluția mare necesită în general baterii mai mari.

Altă problemă va fi prețul de 1.000 de euro anunțat pentru lansare, deși unii oameni sunt dispuși să dea atâția bani pe cel mai nou telefon, foarte mulți consumatori vor căuta alternative. Este un an greu pentru Samsung pentru că se lansează și iPhone 8, modelul aniversar al Apple la 10 ani de la lansarea primului lor telefon.

Eu o să văd Samsung Galaxy Note 8 la IFA Berlin, probabil pe 30 august. Ne auzim pe 23 și apoi ne revedem pe 30 august pentru a descoperi noul flagship al sud-coreenilor pentru a doua jumătate a acestui an.