Samsung Galaxy Note 9 (SM-N960U) a apărut deja listat pe câteva site-uri oficiale, ceea ce înseamnă că lansarea sa urmează destul de rapid. Sunt curios dacă în 2018 sud-coreenii devansează lansarea din august pentru a prinde mai multe vânzări. În fond Samsung nu are de ce să lanseze telefonul vara, pentru că nu pregătesc prea multe tehnologii noi. Dar probabil vor să mențină lansarea lui înaintea următoarei generații de iPhone care vine în septembrie.Sursa foto.
Sper din tot sufletul să fie fake.

Galaxy Note 9

Anul acesta singura noutate Samsung este pe partea de foto, unde probabil vor adapta și camera foto de la Note 9 să aibă apertura variabilă de la S9. Procesorul este nou, Exynos 9810, dar probabil că nu vor fi alte noutăți. Samsung păstrează ecranul de la Note 8, avem în continuare S Pen, dar telefoanele arată identic. Prețul de asemenea va fi probabil puțin mai mare decât anul trecut, spre 990 de euro.

Dacă cauți pe Google numele de cod SM-N960U găsești deja site-uri Samsung din India sau Africa. Desigur, pagina nu este actualizată, dar ea a fost actualizată tocmai ca să înceapă să indexeze Google, iar apoi vor urca vreun teaser pînă la lansarea oficială. Deja, Samsung Galaxy Note 9 a apărut în testele benchmark, de unde și principalele informații tehnice.

Ecranul de 6.3 inch, Infinity Display, apare cu formatul clasic Samsung 18.5:9, nici de data asta nu vor avea moț pe ecran. În testul HTML 5 în care apare Samsung Galaxy Note 9 (SM-N960U) obține un scor final de 522 de puncte din 555 posibile. Testul prezintă platforma Android 8.0 Oreo, dar sursele spun că telefonul va fi lansat în toamnă cu Android 8.1 ca platformă de bază.

Versiunea americană a Note 9 apare tot cu Qualcomm Snapdragon 845, cu 6GB de RAM în alte teste. Sud-coreenii lansează modelele americane cu Snapdragon, iar în Europa ajung în general modelele cu procesor Exynos realizat de Samsung. Modelul american a trecut prin Geekbench, unul dintre testele de performanță comune pentru astfel de telefoane. Are scor similar cu Galaxy S9 Plus, respectiv 2810 puncte la single-core și 8806 la multi-core, tot în urma iPhone.

Cel mai interesant zvon, dar care nu este credibil, spune că Samsung Galaxy Note 9 va avea totuși senzor de amprentă în ecran. Această funcție a fost anunțată anul trecut la iPhone X, ea s-a dovedit doar un zvon neconfirmat. S-a spus că Note 8 va avea senzor în display. Abia anul acesta, în ianuarie la CES Las Vegas a fost prezentat un telefon chinezesc cu senzor în display, Vivo. Tehnologia există și va fi adusă pe câteva modele, dar deocamdată niciunul nu este flagship de top.

Noul zvon vine din Coreea de la una din publicațiile lor serioase, dar care uneori preia zvonuri false, s-a mai întâmplat.

Samsung Display has prepared three or four solutions for Samsung Electronics to embed the fingerprint sensor inside of the main display, and both are seriously considering one of the solutions. The delay in deciding on the final concept for the Note 9 is due to the work in adopting the in-display fingerprint sensor. A final decision on adoption of the technology will be made by this month.”

Revin cu detalii imediat ce am informații suplimentare.