I-am zis 2018 pentru că aparent a mai fost un On8 în 2016, deci este o versiune nouă. Samsung Galaxy On8 (2018) a fost lansat oficial, am aflat de pe site-ul companiei. Este un alt model ieftin și slăbuț, în genul lui A6 despre care tocmai am scris.

Specificații Samsung Galaxy On8

Procesor: Snapdragon 450
Display: 6” HD+ (1460×720 pixeli), Super AMOLED, 18.5:9
RAM: 4GB
Stoare: 64 GB
Card: microSD
Camera foto: duală 16 megapixeli + 5 megapixeli
Camera selfie: 16 megapixeli.
Baterie: 3.500 mAh
OS: Android Oreo
Preț: 985 lei

Lansarea oficială

Samsung Galaxy On8 (2018) a fost lansat oficial în India. Modelul original On8 era din 2016, acum vorbim despre actualizarea acestui terminal. Fiind un smartphone cu procesor Snapdragon bănuiesc că nu va fi lansat oficial în România. Este posibil să fie adus de diverși importatori mai mici, cei care obțin telefoane pe canale mai puțin legale. Terminalul este pe Flipkart în India și în magazinul online al companiei, dar numai pe pagina din India.

Ca și detalii tehnice și design seamănă foarte tare cu Galaxy A6+, diferă doar unele detalii minore. Procesorul este slăbuț, Snapdragon 450, nu l-am apreciat niciodată, dar oricum, este mai bun decât cel quad-core de la Mediatek cu care vin multe telefoane ieftine. Telefonul are 4GB de RAM și 64GB de stocare internă, plus un slot pentru carduri de memorie. Au trecut la ecranul “Infinity” care are acum diagonală de 6 inch, este Super-AMOLED și cu rezoluție HD+ (adică 1480×720 pixeli, pe formatul 18.5:9).

Telefonul are camera foto duală pe spate, cu senzor de 16 megapixeli și unul de 5 megapixeli pentru efecte speciale. Evident se pot face portrete cu blur pe fundal și altele asemenea foarte la modă astăzi. Camera frontală pentru poze selfie este de 16 megapixeli. Butonul de Home a fost mutat și senzorul de amprentă este acum pe spate, sub camerele foto, dar poziționat central, exact cum trebuie. Are Android 8.0 Oreo și o interfață Samsung minimalistă.

Lansarea comercială va fi pe 6 august, pe Flipkart și în magazinul online. Prețul este estimativ, luând cifrele din comunicat și folosind un curs valutar online.