Samsung Galaxy S21 ar urma să fie următoarea generație de flagship, modelul pe care compania sud-coreeană în va lansa anul viitor, în primăvară. Deși nu avem deloc informații oficiale privind tehnologiile viitoare, sunt deja online concepte 3D, prezentări și foarte multe articole despre el. Asta ne arată că lumea s-a plictisit deja de dezvăluirile privind Note 20 și vor să vadă ce urmează.

Imagini Samsung Galaxy S21

Primele imagini 3D redau un concept care în mod sigur nu are legătură cu realitatea. Asta a fost o idee veche, de la lansarea seriei Galaxy S6 sau S7 Edge, când se puneau short-cut-uri spre aplicații pe laterala telefonului. Aici marginea nici nu este curbată, are un unghi de 90 de grade, iar ideea ar fi că înlocuiesc butoanele de pe lateral cu display tactil peste tot. O idee rea, nu are cum să fie așa. Gândiți-vă doar dacă va cădea sau faptul că chiar apeși pe margine când ții telefonul în mână. Sigur, conceptul nu este rău.

Ca să sublinieze că nu este vreo tentativă oficială de prezentare, autorul a numit telefonul Samsung Galaxy S21 Laser. Pe același canal este și acest model de Samsung cu o cameră multiplă pe spate, care arată chiar scary. Și el are marginile aproape la 90 de grade. De fapt cred că este vorba despre o preferință a autorului, cum ar vrea el să fie.

ads

galaxy s21 multi-camera

Oricum modulul foto arată mai bine în prezentare decât au reușit să îl facă în realitate la S20 Ultra.

Previziuni privind Samsung Galaxy S21

Deocamdată știm sigur doar câteva lucruri: camera foto de pe S20 Ultra nu a impresionat și Samsung va face noi senzori foto și va lucra la procesarea imaginilor. Da, a oferit prima dată zoom 100x, dar fotografiile cu zoom 100x sunt practic inutilizabile. Inclusiv cu stabilizare maximă nu ies cum ar trebui. Deci vor fi schimbări aici.

Al doilea lucru cert: procesorul nu va fi pe 5 nanometri. Samsung a anunțat că lucrează la fabrica de următoarea generație și procesoarele pe 5 nanometri vor fi produse în partea a doua a anului viitor. Deci mai avem destul de așteptat până vor ajunge la consumatori. Poate la final de 2021, poate la Galaxy S40, dar sigur nu la S21.

Grafică AMD pentru Exynos 1000

Recent, a apărut un zvon despre procesorul Exynos 1000, care ar urma în serie după Exynos 992 anunțat pentru Note 20. Ei bine, surpriza de anul viitor ar fi că Samsung aduce grafică AMD Radeon pentru a depăși performanțele Qualcomm pe partea de grafică. Nu există o confirmare clară că există acest procesor în lucru, totul se bazează pe o declarație a oficialilor AMD. Dar dat fiind succesul lor pe PC și laptop, precum și criticile primite de Samsung pentru chip-urile Exynos, colaborarea ar fi una pozitivă.

Zvonurile se bazează și pe rezultatele unui test, iar acolo scorul obținut de procesor ar fi de 2,5 ori mai mare decât al Snapdragon 865. Deși nu e clar cum a fost testat din moment ce această colaborare a fost abia anunțată.

Informația apare și aici, iar mulți se întreabă dacă nu cumva Samsung va intra pe nișa terminalelor smartphone pentru gaming. Cu investiții și proiectarea corectă, compania sud-coreeană ar putea face vânzări masive dacă reușesc un model impresionant.

Camere foto pentru Galaxy S21

Se pare că anul viitor camerele foto Galaxy S21 fi din nou impresionante. Modelul de top va avea senzorul nou de 150 de megapixeli la care lucrează oficial împreună cu Xiaomi. Așa au făcut și senzorul de 108 megapixeli care a avut un mare succes.

Conform SamMobile, senzorul telefoto va fi de 64 de megapixeli, cel ultra-wide de 16 megapixeli și o cameră macro va avea 12 megapixeli. Nu e menționat clar senzorul ToF 3D, dar nu cred că va lipsi nici în 2021.

Urmăresc toate informațiile despre Samsung Galaxy S21 și am să actualizez aici de câte ori apare ceva important.

Alte informații pe TomsGuide