Samsung Galaxy Z Flip (SM-F700) pare să fie numele oficial pentru următorul model piabil care va fi lansat pe 11 februarie. Evident, clipul este la unul din marii zvoneri, Ben Geskin, dar imaginile corespund în general cu cele anunțate prin alte surse.

Samsung a reușit anul trecut să relanseze competiția pentru inovație, cu modelul Galaxy Fold. Deși nu a fost cea mai bună soluție, ideea Fold de a transforma un terminal portabil în tabletă cu ecran mare a prins. Rivalii de la Huawei au lansat Mate X, pe o idee similară, dar o altă implementare, iar apoi a apărut destul de rapid și Moto RAZR pliabil, care aducea o idee radical nouă. Să readucă formatul de la vechiul RAZR cu clapetă în epoca ecranelor pliabile. Iar ideea e bună, telefonul stă mai comod în buzunar, iar când îl deschizi ai un ecran pe formatul corect. Iar Samsung nu a stat să aștepte mai multe idei.

Samsung Galaxy Z Flip SM-F700

Noul model Samsung are un display de 6.7 inch cu rezoluție 2636×1080 și un format 22:9, aproape de formatul de cinema și oricum, mai util pentru filme și jocuri video, conform Gizmodo. Ecranul nou ar avea un strat protector numit Ultra Thin Glass, care va oferi o rezistență mai bună decât folia de plastic care a creat multe probleme la Fold.

ads

Camera din ecran este în continuare într-o gaură și se presupune că este modelul de 10 megapixeli de la Galaxy S10. Pe exteriorul telefonului este doar un mic display de 1 inch pe care vor fi informații esențiale și se pot face diverse task-uri fără a deschide ecranul principal. Telefonul se poate deschide complet, dar poate sta la 90 de grade pe masă, sau la 110 grade , depinde de utilizator. Se pot vedea lucruri și la o deschidere de doar 70 de grade, pentru confidențialitate.

Samsung Galaxy Z Flip va avea procesorul Qualcom Snapdragon 865 în US, deci presupunem că la noi va veni cu Exynos 990 (deși nu e clar acest lucru). are 8 GB de RAM și 256 GB de stocare, dar bateria este cam mică, doar 3.300 mAh. Totuși, poți ține ecranul pliat cât mai mult timp pentru autonomie mai mare… Senzorul de amprentă este situat pe lateral, ceea ce am notat mereu drept cea mai bună idee pentru un smartphone. Cel din display este obositor și dificil de atins, pe spate a fost o vreme ok, dar atingerea pe laterală e mai naturală, comodă.

Camera foto de pe spatele terminalului pliabil ar urma să fie doar duală, cu un senzor normal de 12 megapixeli și unul ultra-wide de 12 megapixeli. Prețul Samsung Galaxy Z Flip este dat pe la 1.000 de euro, ceea ce l-ar face super-atractiv, mai ieftin decât orice altă variantă, chiar și RAZR pliabil este vreo 1500 de euro.

Modelul pliabil nu este 5G, conform unei certificări oficiale FCC.