Am avut telefonul la teste aproximativ 8 zile. Mă refer la celebrul Samsung UltraTouch cu numele complet GT-S8300. Pot să vă spun cu mâna pe inimă că telefonul este deosebit, ecranul este foarte mare şi culorile sunt foarte vii (am şi alte terminale cu display OLED, nu se compară). Am facut fotografii cu aparatul lui de 8 megapixeli, am ascultat muzică, m-am jucat cu GPS-ul. Ecranul multi-touch e distractiv şi util în acelaşi timp, am testat câteva jocuri, am intrat pe Internet. Una-peste alta, verdictul meu este: super – telefon.

Click pe poză pentru versiunea mai mare.

Mulţumiri pentru test şi detalii unde găsiţi telefonul aflaţi aici. Telefonul Samsung costa circa 1.700 ron fără conectare, dar poate fi luat la ofertă, cu abonament.

Ecranul OLED este mai luminos, mai colorat decat la Nokia N95 8GB.

De asemenea, nu cred că putem compara cei 8GB de memorie de la Nokia cu un card de 1GB la Samsung S8300. Dar telefonul este de asemenea mai subţire decât N95, mai finuţ. Camera foto porneşte mai rapid, pozele sunt un pic mai mari ca dimensiuni totale.

Trebuie să spun de asemenea ce nu mi-a plăcut. Asa e fair play.

– conectezi cablul USB la UltraTouch, apoi la PC. În loc să se conecteze automat în mod “Mass storage” sau “Memory Stick” sau cum o vrea el, cum fac alte telefoane premium, Samsung nu merge, nu zice nimic, mi-a venit mie ideea să caut softul oficial.

– instalez softul original, foarte mişto, animaţii Flash, chestii drăguţele. Bagi cablu, nimic. Nu poate detecta telefonul. Activez Bluetooth (zis şi bluştuţ) se conectează reciproc, când să transfer datele: error nu poate transfera nici pe mă-sa, scuzaţi expresia. Nu trebuie să fii un mini-tehnicus ca să conectezi un telefon la laptop. Nu trebuie să lucrezi la suport tehnic ca să poţi descurca iţele unei banale conexiuni. Trebuie să meargă uşor. Din prima.

Din a doua a mers, cu alte cuvinte, trebuie să setezi tu la opţiuni că vrei să se conecteze prin calbu ca “Mass storage” şi nu altfel. Sau să te întrebe de fiecare dată cum vrei să se conecteze. Totuşi, cu PC Studio trebuie să urmez un curs de specializare, dar asta, desigur, numai dacă mă plăteşte Samsung pentru asta… Nu a mers nicicum.

Pe Internet se mişcă foarte bine, n-am avut probleme de niciun fel. În continuare prefer tastatura clasică pentru mesaje, chiar dacă este mai lentă, este mai comodă şi iese întotdeauna ceea ce vreau să scriu. Tastaturile slide până la momentul de faţă mi se par inutile, nu le pot folosi la fel de comod. N-am testat încă sony Ericsson Xperia X1, dar promit să revin.

Deocamdată cea mai bună tastatură pentru mesaje o au terminalele Qwerty de la Blackberry sau Nokia E71. Dar E71 se mişcă foarte greu pe Internet. N-am încercat însă cu un browser independent, poate merge Opera pe Symbian?