Samsung Z3 este cel de-al treilea terminal cu sistemul de operare Tizen, iar compania spune că a reșit să ajungă pe locul doi în India, după Android. Este un telefon care arată bine și este bine dotat, la un preț de aproximativ 140 de dolari.

samsung z3

Astfel de telefoane pot câștiga cotă de piață pe piețele unde utilizatorii nu sunt atât de avansați. În România nu ar prea avea șanse, utilizatorii de aici vor Android pentru a avea acces la jocurile și aplicațiile favorite. Dar Samsung s-a cam săturat de Android și ar putea câștiga mai bine din vânzarea de aplicații și conținut către utilizatorii Tizen, dacă ar reuși să adune suficienți utilizatori.

Samsung Z3 arată destul de similar cu modelele Android, dar are și dotări bune. Ecranul este de 5 inch, Super AMOLED 720p, procesorul este realizat de compania chineză Spreadtrum, este quad-core la 1.3 GHz și are 1Gb de RAM. Stocarea internă este de 8 GB, dar are slot pentru carduri de memorie.

ads

Camera foto de pe spate are senzor de 8 megapixeli, iar cea frontală este de 5 megapixeli. Bateria integrată este de 2.600 mAh.

Tizen este un sistem de operare la care se lucrează de foarte mult timp. Cei de la Nokia au lucrat la el sub numele Maemo, au avut celebrul model Nokia N900. Apoi au colaborat cu Intel care avea un proiect similar, iar platforma s-a numit Meego. Ulterior, sistemul de operare a fost redenumit Tizen. Este o platformă bazată pe Linux, singura problemă majoră fiind lipsa aplicațiilor pe care le găsești pe Android, iOS sau Windows Phone. Dar sunt suficiente aplicații pentru un utilizator începător, iar Samsung speră să dezvolte ecosistemul în timp…

Cum spuneam, prețul modelului este de circa 140 de dolari, cred că se va vinde bine.