La prima vedere, telefonul Sony Ericsson demonstrează că este unul dintre favoriţii acestui an de criză, de acelaşi nivel cu Nokia N97 sau Palm Pre. Tehnologia aleasă de compania joint venture este de data aceasta Windows Mobile, iar formatul este cel cărămidă, cu ecran foarte mare şi tastatură semi-completă Qwerty.

Ecranul foarte bun, TFT de 3 inci cu rezoluţie 800 x480 are ca punct slab cele 65K de nuanţe de culori, când există deja ecrane OLED pe piaţă. Camera foto este de 3,2 megapixeli, un risc asumat de Sony Ericsson, părerea mea este că mai bine renunţau de tot la ea. Panelurile de control, care dau însăţi imaginea Xperia, sunt de fapt greu de utilizat şi butonul central de control (denumit impropriu joystick) trebuie evitat.


Sony Ericsson Xperia X1 are însă alte avantaje. De exemplu, accesul la aplicaţiile Microsoft Office: Word, PowerPoint, Excel sau Adobe Reader. Accesul la Internet şi faptul că poţi instala Opera ca browser reprezintă un maaaaaare avantaj. Totuşi, ca întotdeauna în cazul Windows, erorile nu se lasă mult aşteptate. Poate o exista vreun Windows 7 care să salveze situaţia şi pentru telefoanele mobile.

ads

De asemenea, Xperia X1 vine cu Sudoku preinstalat. Aviz amatorilor.

Concluzii:

– chiar dacă este un gadget excelent Sony Ericsson Xperia X1 are şi plusuri şi minusuri ca aproape orice super-telefon.

– pentru Internet, Office şi alte activităţi care implică ecranul şi tastatura este un telefon perfect.

– pentru divertisment, fotografii, clipuri şi altele, alegeţi un alt model.

În continuare îl aştept pe Xperia X2.