Înainte de lansarea din 16 mai, detaliile tehice HTC U11 au fost dezvăluite pe surse de un site. Pare să fie imaginea de pe cutia noului flagship. O să vă anunț din timp dacă sunt detaliile corecte, cam cu o săptămână înainte de lansarea oficială.

Via

Pare să fie un model din Franța, o parte dintre informațiile prezentate sunt traduse și în franceză.

HTC U 11 va avea puternicul procesor Qualcomm Snapdragon 835 și tehnologia lor Quick Charge 3.0. Ecranul este de 5.5 inch cu rezoluție 2K, acoperit cu Gorilla Glass 5. Telefonul dispune de 6GB de RAM, ceea ce face S8 să pară deja depășit. Camera foto de pe spate este UltraPixel cu 12 megapixeli, stabilizare optică și Autofocus UltraSpeed. Camera de pe față pentru selfie este de 16 megapixeli, cam bat toate telefoanele de top. Modelul prezentat are stocare internă de 128GB, dar probabil că varianta de bază va fi cu 32GB și apoi 64GB.

Suportă carduri de memorie MicroSDXC pînă la 2TB, iar ca tehnologie WiFi suportă inclusiv versiunea ac. Are senzor de amprentă, 4G, NFC, este un telefon dual-SIM. Se mai pot vedea tehnologie HTC BoomSound și HTC Usonic, noua tehnlogie de izolare fonică, reducerea zgomotului extern și calibrarea căștilor fix pentru urechea utilizatorului.

De asemenea se confirmă și interfața Sense Edge, cea care permite utilizatorului să realizeze niște acțiuni doar mișcând degetele pe lateralele telefonului. Unii speculau că va avea ecran Edge, dar interfața Edge Sense e bazată pe senzori și marginile cred că sunt drepte. În orice caz, deocamdată putem face doar speculații.

Telefonul pare rezistent la apă, IP57, un pic mai slab decât iPhone, dar tot e bine că nu trebuie să-l mai feriți dacă plouă de exemplu. Sunt utilizatorii care și-au stricat telefoanele pe ploaie, deci era înainte o problemă destul de serioasă. Însă iPhone și S8 au IP68, cu alte cuvinte sunt un pic mai rezistente la umiditate.

HTC se chinuie de câțiva ani să revină în actualitate, să vedem dacă vor reuși cu acest model. Revin cu detalii peste o săptămână.