Aproape în fiecare an apar branduri chinezești noi, care reiau rețeta folosită de Xiaomi sau OnePlus pentru a deveni cunoscute. Telefoanele chinezești sunt ieftine, dar au dotări bune, iar deseori și design-ul este de invidiat. În ultimii ani s-a lansat Leagoo, un brand nou. Nu am scris despre el pentru că vroiam să văd dacă rezistă sau dispare rapid din peisaj.

Nu sunt 6 luni de când brandul a apărut început să trimită mailuri oficial, dar au lansat pe bandă modele noi. Iar prețurile sunt foarte bune. Să vedem.

UPDATE: unele modele Leagoo sunt infectate cu malware din fabrică. Nu cele listate aici, dar cine știe?

Leagoo Kiica S8
Leagoo Kiica S8

Leagoo Kiicaa S8

Normal, dacă are S8 în titlu, este probabil cel mai tare telefon al lor. Are un ecran cu raport 18:9, exact ca telefonul Samsung. Din păcate însă, are un procesor mai mult decât mediocru, Mediatek MT6763, octa-core la 1.3GHz, procesor economic, care crește autonomia dar oferă o experiență slabă. Pentru a compensa asta și a atrage cumpărători, Kiicaa S8 are 4GB de RAM și chiar o versiune premium cu 6GB de RAM.

Acest telefon este disponibil la un preț de vreo 300 de dolari pe magazinele din China. Modelul cu 4GB de RAM are ecran de 5.72” și stocare de 64GB, iar cel premium are ecran de 5.99”, 128GB de stocare.

Leagoo Kiica Mix
Leagoo Kiica Mix

Leagoo Kiica Mix

Unul dintre cele mai frumoase telefoane chinezești este Leagoo Kiica Mix. Are ecran de 5 inch Full HD (panel realizat de Sharp), dar procesorul este Mediatek MT6737, modelul quad-core, mai economic decât primul. Are 2GB de RAM și stocare de 16GB, plus slot de card. Camera foto pe spate are însă senzor dual de 13 megapixeli, pentru pasionații de fotografie. Iar prețul este de 100 de dolari.

Leagoo Kiica Power
Leagoo Kiica Power

Leagoo Kiica Power

Pentru cei care caută un telefon cu baterie mare care să reziste mult timp, chinezii de la Leagoo oferă Kiica Power, un telefon cu acumulator de 4.000 mAh. Acest model are ecran de 5 inch Full HD, procesor Mediatek MT6580A (quad-core la 1.3GHz), 2GB de RAM și 16GB de stocare, cameră foto de 8 megapixeli și frontala de 5 megapixeli. Vine cu Android 7.0.

Prețul modelului este de 70 de dolari.
Leagoo T5

Leagoo T5

Considerat modelul lor flagship, noul T5 are ecran de 5.5 inch Full HD, cameră foto duală pe spate, cu senzori de 13 megapixeli și 5 megapixeli, cameră frontală de 13 megapixeli, procesor octa-core la 1.8GHz, 4GB de RAM, stocare de 64GB, baterie integrată de 3.000 mAh. Prețul pentru T5 este de 200 de dolari.

Apoi fac promoții, mai lasă la preț, mai oferă cadouri și reușesc să vândă milioane de terminale la final de an.