In urma unui sondaj realizat de revista connect în acest an, telefoanele mobile LG au obţinut primul loc în topul modelelor cu cele mai puţine defecţiuni. Cercetarea s-a efectuat pe un eşantion de 7.000 de persoane şi vizează modelele bestseller ale celor mai mari producători de pe piaţă. Studiul a urmărit rata de defecţiune şi numărul de reparaţii cel mai frecvent întâlnite la telefoanele mobile.
Din cele 7.000 de persoane intervievate de revista connect, un număr de 1.200, reprezentând un procent de 18%, au răspuns că au avut probleme ce au impus reparaţii ale telefoanelor mobile pe care le deţin.

Problemele cel mai des denunţate au fost legate de soft, de la blocarea ocazională până la stări de „comă” de lungă durată, din care mobilul nu mai poate fi scos. Alte cauze frecvente au fost legate de defecţiuni ale componentelor electronice, probleme cu tastatura sau erori de display.

Sondajul arată că LG se află pe primul loc în top, cu cel mai mic procent de reparaţii, de numai 10%, în timp ce media înregistrată la nivelul tuturor producătorilor este de 15% Studiul concluzionează că un factor important pentru realizarea unor telefoane cu risc mic de defecţiune este raportul indirect între atenţia cu care un producător îşi finisează modelele şi perioada de când se află pe piaţă, atenţia la detalii fiind cea care face diferenţa în acest caz.

„Fiecare produs LG este testat riguros înainte de de a fi introdus pe piaţă, atât din punct de vedere al funcţionalităţii, cât şi al designului. O atenţie deosebită este acordată pentru fiecare detaliu astfel încât riscul de defecţiune să fie redus la minim” afirmă dl. afirmă dl. Choi Kyung Seok, GSM Business Director al LG Electronics România.

Comparativ cu ultimul raport connect din anul 2004 privind reparaţiile telefoanelor mobile, numărul modelelor cu defecţiuni a scăzut în fiecare an. Aceasta demonstrează preocuparea şi investiţiile făcute de producători pentru a reduce cât mai mult rata defecţiunilor.