Am văzut la Barcelona și o mulțime de terminale smartphone no-name, chinezării și alte branduri. Am ales să vă arăt Wiko din două motive, odată că aveau un stand foarte mare, aproape cât HTC, doi pentru că mi-a plăcut telefonul, un model de nivel mediu, interesant. Am găsit la ei pe site că ar fi un brand din Franța.
Wiko s-cool (9)

Wiko S-Cool ar fi un smartphone cu display de 5.5 inch, care la noi ar putea avea succes, datorită prețului. Da, are Android 6.0 Marshmallow și costă 69 de euro, adică vreo 310 lei. Dar procesorul este quad-core la 1.3 GHz, are 1GB de RAM, are Mali 400MP. Ecranul de 5.5 inch are rezoluție 720p, iar camera foto de pe spate are 8 megapixeli, iar frontala de 5megapixeli. Specificațiile astea se căutau la noi acum 2 ani, acum toată lumea vrea octa-core și 2GB de RAM minimum. Dar practic, se descurcă destul de bine și așa.

Wiko s-cool (11)
Dar nu poți nega că Wiko K-cool are un design bun. Chiar și pe spate este interesant.

Stocarea internă este de 16GB, iar telefonul suportă carduri de memorie microSD. Acuma, sincer, la 69 de euro cred că este un model foarte bun. Chiar și cu adaos se va vinde. Este disponibil și în mai multe culori.

Au și alte modele diferite, precum B-Cool, K-Cool și altele asemenea.