Telefonul flexibil a fost o idee inițial bună, mai țineți minte Nokia Morph din 2008 sau conceptul din 2011? Ideea era să nu mai spargi sau rupi telefonul și să-l poți folosi altfel, cu ecran mare sau curbat, după necesități. Samsung vrea să reia acest proiect, iar zvonurile sunt că în 2016 vom vedea un telefon flexibil cu adevărat. Nu doar curbat.

samsung flex

Terminalele din imagine sunt concepte prezentate de Samsung la expoziții. Pentru modelul 2016 se pare că telefonul se va îndoi la mijloc fix în două, ca o agendă. Din punctul meu de vedere este genial, poate deveni un mic netbook când e desfăcut, poate fi telefon care încape în buzunar normal, poate fi un gadget interesant.

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Au apărut în ultima vreme terminale curbate, atât LG Flex, care este și un pic de tot flexibil, dar și Galaxy Round care avea ecranul curbat în interior, foarte ciudat. Dar este adevărat că ele nu sunt tocmai flexibile:

Telefonul flexibil poate fi “maltratat” așa cum vrea utilizatorul…

Ecranul AMOLED Samsung poate fi îndoit  sau răsucit
Ecranul AMOLED Samsung poate fi îndoit sau răsucit

Oficialii Samsung citați în articol au folosit termenul englez “foldable” adică ar putea fi îndoit înainte de a-l băga în buzunar. Tehnologia ecranelor flexibile este disponibilă, de asemenea există baterii, iar restul de componente sunt atît de mici încât nici nu contează. Practic orice este posibil, va conta experiența cu gadgetul, va conta design-ul, autonomia, prețul.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!