UMi Plus Extreme Edition este primul smartphone cu procesorul Helio P20 abia lansat. Atât la nivel de CPU cât și la GPU sunt îmbunătățiri de performanță, iar prețul este decent.
Zilele astea avem la București un eveniment Allview la care este invitat un reprezentant Mediatek. Cine știe, poate lansează un model cu procesor din noua generație.

umi-plus-extreme-4-1

Mediatek a lansat noua versiune Helio P20, o actualizare față de P10 folosit pînă acum la modelele mid-range cu preț bun. Noul procesor este octa-core bazat pe nuclee Cortex-A53, dar frecvența este crescută la 2.3 GHz, creșterea de performanță fiind estimată la 20%. Acceleratorul grafic este acum Mali T880MP12, care are nucleele la 900MHz, o creștere de 25% comparat cu Helio P10.

Umi Plus Extreme Edition va avea de asemenea 6GB de RAM și probabil scorurile sale din testele de performanță vor fi greu de atins. Modelul are de asemenea Android 7.0 Nougat, iar ecranul este de 5.5 inch Full HD. Camera foto de pe spate are senzor de 13 megapixeli și cea frontală pentru selfie este de 5 megapixeli. Terminalul este dual-SIM, iar bateria integrată este de 4.000 mAh.

Prețul Umi Plus Extreme Edition ar putea fi de circa 350 de dolari, dar trebuie cumpărat din China și vor fi și alte taxe (transport, vamă).

Varianta anterioară, Umi Plus avea Helio P10, 4GB de RAM și un preț de 250 de dolari.