Urătorul iPhone, logic ar fi să se numească 7S, dar mulți îl numesc iPhone 8, va avea un design cu margini subțiri care va genera schimbări la nivelul senzorului de amprentă TouchID. Acesta ar putea fi înlocuit de un sistem de recunoaștere facială. Sau ar putea fi acompaniat de acesta.


Să nu uităm că Galaxy Note 7 aducea și o inovație pe partea de autentificare, respectiv scannerul de retină. Următorul iPhone ar putea avea o combinație de factori de autentificare, ei zic identificare biometrică, recunoașterea facială nefiind adoptată de niciun alt producător. Desigur, după știrile de acest gen, sunt covins că vom vedea rapid primul telefon cu recunoaștere facială și Android. Fac pariu că așa va fi.

Ecranul cu margini subțiri obligă Apple să mute sau să schimbe butonul Home. Probabil vafi unul desenat pe ecran, cu senzorul plasat sub sticlă. Așa se aude că va fi și la Samsung Galaxy S8, dar nu avem nicio confirmare oficială. Analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, același care a anticipat iPhone SE și alte lansări oficiale Apple, spune că noul design nu permite un buton fizic Home și Apple trebuie să îmbunătățească tehnologia. Analistul spune că iPhone va avea ecran OLED, dar un format flexibil, susținut de o ramă de metal care nu va permite deformarea prea puternică a ecranului. Senzorul 3D Touch actual va fi înlocuit cu unul mai performant. care să permită și 3D Touch, dar și autentificarea cu amprentă. Senzorul va fi sub sticlă, dar probabil în aceeași locație ca și la modelele actuale.

Tehnologia de recunoaștere facială va fi mai simplă și mai rapidă și va înlocui în final autentificarea cu amprentă, spun analiștii. Oamenii au analizat patentele solicitate pentru tehnologii de autentificare și se pare că nu va fi un scanner de iris, ci o recunoaștere facială asistată de Inteligența Artificială.

Via The Verge