Conform unui raport realizat de analiștii JPMorgan, Apple va lansa anul acesta iPhone 8 împreună cu noua generație iPhone 7S. Ceea ce sună logic și am tot zis că probabil așa va fi. În timp ce 7S este o generație care aduce mici îmbunătățiri față de 7 (procesor mai bun, soft nou, camera poate mai bună), noul iPhone 8 schimbă radical design-ul și are dotări noi.

Sursa: Forbes, via 9to5mac

În general, analiștii amerincani încearcă să anticipeze trendurile și deiciziile companiilor și deseori reușesc. Deja se știe că Apple a comandat 70 de milioane de ecrane OLED pentru telefoane. Dar de asemenea se știe că Apple nu a sărit niciodată peste generația S. Anul acesta este însă aniversarea de 10 ani a iPhone, deci ar fi logic să lanseze un model nou, ceva despre care să zică că este revoluționar. Nici eu nu mai cred că telefonul va avea ecran cu marginile curbate, deși mulți producători au decis să concureze Samsung pe zona asta. Pentru Apple ar fi totuși o decizie grea să copieze Samsung după ce au tot acuzat firma sud-coreeană de plagiat. În schimb cred teoria că va fi un ecran cu margini subțiri și e posibil să vedem acest buton virtual de Home, cu tot cu cititor de amprentă.

ads

Noul iPhone a fost confirmat și de cel mai specializat analist pe zona de Apple, Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, omul care a anticipat lansarea iPhone SE atunci când nimeni nu credea informația asta. Să vedem însă ce spune și raportul JPMorgan.

În principiu, modelele 7S vor fi mai ieftine și vor avea ecranul normal, după cum vedeți în imagine, iPhone 8 va avea un ecran cu diagonala de 5.85 inch în formatul de 5.5 inch al lui iPhone 7S Plus. De asemenea, va avea o baterie suplimentară (acumulator în formă de L) ceea ce îi va permite o autonomie cu 30% mai mare decât modelul normal. Terminalele din noua generație vor avea pe spate sticlă 2.5D pentru o senzație mai plăcută în mână (dar va fi mai ușor de stricat dacă îl scăpați). Șasiul rămâne din oțel inoxidabil, ușor și rezistent.

iPhone 8 va veni cu căștile wireless AirPods în cutie. Va avea pe spate camera foto duală cu doi senzori de 12 megapixeli, nu știu sigur dacă aceeași de la 7Plus sau au adăugat ceva. Include stabilizare optică, ceea ce sigur e un lucru bun. Este posibil să coste peste 1.000 de dolari la lansare și de asemenea analiștii cred că nu va fi ușor de găsit, cel puțin nu în primă fază.

Astfel, Apple va vinde multe modele iPhone 7S. Eu cred că estimarea de 60-70 de milioane de unități vândute se referă la toate împreună, nu la iPhone 8. Lansarea rămâne pe septembrie, la fel ca în ultimii doi-trei ani.