Vertu a lansat trei modele de telefoane mobile noi, cele mai ieftine modele de pînă acum. Producătorul de terminale premium, care rar avea prețuri sub 5-6.000 de euro, a lansat acum modele cu preț de la 3.800 de euro. Semn că popularitatea sa este în scădere, vor să atace și segmentul „clasei de mijloc”.

vertu-smartphone-pret-compressor

Modelele Vertu Aster au specificații la fel de vechi ca întotdeauna. Procesorul este Qualcomm Snapdragon 801, cel din 2014 folosit la Galaxy S5 sau LG G3. Versiunea de Android este 5.1 Lollipop, iar terminalele au și restul de specificații la fel de mediocre. Dar în loc de plastic sau sticlă au pe spate „material textil italian”, în culorile negru, albastru sau roz.

Seria Vertu Aster are și modele mai scumpe, de exemplu cel cu piele de crocodil are același dotări, dar costă 9.100 de euro, sau cel cu piele de șarpe care costă 6.700 de euro.

Modelele de top de la Vertu costă și 30.000 de euro, dar depide de carcasă și serie limitată, nu de specificațiile tehnice. Practic sunt făcute doar pentru a fi arătate partenerilor de afaceri, pentru a-ți arăta statutul. Nu pentru a fi cu adevărat utilizabile.