Două anunțuri recente făcute de Samsung cu privire la terminalele mobile privesc direct viitorul Galaxy Note 20, iar informațiile sunt extrem de interesante.

samsung galaxy note 20 back

Primul anunț este legat de senzorul foto: Samsung se pregătește să înceapă producția pentru un nou senzor de 150 de megapixeli. Al doilea anunț este legat de stocare și anume lansarea producției pentru module de 512GB pe stardard-ul UFS3.1, mai rapid decât ce are Galaxy S20 Ultra.

Camera Galaxy Note 20

Samsung a reușit să atragă atenția tuturor anul trecut lansând un senzor de 108 megapixeli, probabil cel mai puternic din zona foto și capabil să filmeze 8K. Anul acesta, compania pregătește lansarea unui modul de 150 de megapixeli, iar acesta va avea un mod de procesare Nonacell, adică combină pixelii alăturați, dar nu doi cu doi sau patru cu patru, ci câte trei. Astfel se formează pixeli mai mari și va face fotografii mai clare pe timp de noapte sau când lumina este scăzută.

Nu există acum mai multe detalii privind senzorul foto, doar că acesta va fi iar folosi de Xiaomi, Oppo sau OnePlus pentru terminale foto noi. Eu am senzorul de 108 megapixeli pe Mi Note 10, iar cum vine Ultra am să compar imaginile. Diferența stă în procesare, pentru că Samsung au optimizat și partea software și AI.

Un alt zvon spunea de dimineață azi că Samsung Galaxy Note 20 va avea zoom digital de 150x, probabil cel mai mare din industrie, după recordul cu 100x pentru Galaxy S20 Ultra.

Stocare pentru Galaxy Note 20

Legat de stocare, Samsung a făcut anunțul oficial deja. Modulul de 512GB cu tehnologie UFS 3.1 poate stoca fișierele 8K de mari dimensiuni fără probleme și întârzieri. Comparat cu modulul de 512GB pe UFS 3.0, noua tehnologie aduce viteze de scriere și citire de trei ori mai mari, spune chiar Samsung. Va fi de cel puțin două ori mai rapidă decât stocarea SATA pe PC. De asemenea este de 10 ori mai rapidă decât cele mai rapide carduri de memmorie microSD.

Vor produce ulterior și variante de 128 GB și 256GB pentru modelele mai accesibile. Pe lângă Note 20, terminalele OnePlus ar putea folosi noua stocare mai rapidă. Dar asta ar presupune o lansare mai spre jumătatea anului, așa că rămâne de văzut.