Vivo Nex este modelul flagship de la compania chineză, cu dotări de top și preț mare, sunt două modele mai exact: Nex S și Nex A. Atuul lor este senzorul de amprentă în ecran, tehnologie pe care Vivo a prezentat-o de la CES 2018. Singura diferență între cele două versiuni stă în procesor, primul are Snapdragon 845, al doilea are modelul Snapdragon 710. Și diferă și prețul, evident.

Click pe imagini pentru mărire.

Vivo Nex este primul lor model care are full-display, cu margini subțiri, fără butoane și alte margini. Nici măcar moț sau cameră foto frontală. Are o cameră care se deschide cu click, o să vă arăt mai jos cum a fost implementată. Pe de altă parte, este primul smartphone no-brand care costă 800 de dolari, în general, la acest nivel de preț sunt doar Apple, Samsung, precum și modelele de top Huawei. Modelul mai ieftin care are doar 6GB de RAM și procesor mai slab costă 610 de dolari, tot foarte mult comparat cu alte modele chinezești.

Să vedem ce dotări tehnice au, dacă merită un preț atât de mare. Conform XDA, ecranul este Super AMOLED, cu diagonala 6.59 inch, cu o rezoluție bizară 2316×1080 pixeli. Modelul de top are Snapdragon 845 cu 8GB de RAM și 128 GB de stocare internă, iar versiunea de top vine cu 256GB intern, dar este mai scumpă probabil. Modelul Nex A are procesor Snapdragon 710 cu 6GB de RAM și 128GB de stocare internă.

Camera foto de pe spate este duală, dar nu vă așteptați la vreo rachetă, are doi senzori, de 12 megapixeli și 5 megapixeli, destul de mediocru pentru un flagship. Camera foto frontală este de 8 megapixeli. Bateria integrată este de 4.000 mAh.

Ambele au mufă de căști 3.5 mm jack, precum și încărcare pe USB Type-C. Camera foto frontală se deschide cu click, deasupra ecranului, ca în poza de mai jos folosită ca reclamă:

Inteligența Artificială este și ea prezentă, la fel ca la modelele de top de la competitori. Vivo pune AI la treabă tot pe partea de foto, recunoașterea scenei și îmbunătățirea culorilor. Cum spuneam, modelul Nex S costă 780 de dolari, iar Nex A costă 610 de dolari. Ceea ce pentru piața chineză este mult, Oneplus 6 cu dotări de top costă 520 de dolari.