Compania a anunțat lansarea Xiaomi 12 Lite la nivel internațional. Noul telefon va fi disponibil în curând și pe piața din România.

Xiaomi 12 Lite

Xiaomi 12 Lite rămâne foarte subțire și ușor, are 7.29 mm și 173 g. Spatele este mat, cu gradient de culoare. Estetica este simplă în stilul seriei 12. Cele trei camere amplasate pe spate au inele metalice. Sunt trei camere foto, senzorul principal de 108MP, o camera ultra-wide de 8MP și una macro de 2MP. Camera frontală de 32MP funcții de autofocus.

În plus, Xiaomi 12 Lite are preinstalate o serie de moduri imagistice impresionante pentru a îmbunătăți postările și clipurile de pe social media, printre care Magic cutout – un editor profesional care identifică automat și scoate în evidență personajele sau animalele de companie în timpul editării imaginilor, Vlog mode – care conține 19 template-uri diferite pentru crearea de vloguri instant, dar și alte moduri captivante, cum ar fi One-click AI cinema și o serie de filtre cinematice foarte ușor de folosit.

Xiaomi 12 Lite este echipat cu procesorul Snapdragon 778G (cel care venea și pe Mi 11 Lite New Edition). Sistemul de răcire format din mai multe straturi asigură disiparea eficientă a căldurii pentru a oferi o experiență de utilizare fluidă.

Terminalul are o baterie de 4.300mAh care rezistă pe parcursul unei zile întregi și se încarcă turbo la 67W. Asta înseamnă că va ajunge la 100% în doar 41 de minute.

Alte detalii tehnice

Xiaomi 12 Lite are un ecran AMOLED de 6.55”, cu tehnologii HDR10+ și Dolby Vision. De asemenea, ecranul are o rată de refresh de până la 120Hz și o rată de răspuns la atingere de 240Hz. Are funcții de protecție ale ochilor pe parcursul întregii zile, printre care Sunlight mode 3.0, Reading mode 3.0 și True Display.

Xiaomi 12 Lite are și difuzoare stereo, cu tehnologie audio spațială Dolby Atmos pentru experiențe imersive.

Va fi lansat în trei variante de stocare. Prețurile recomandate de vânzare sunt de 399 USD pentru varianta 6GB+128GB, 449 USD pentru varianta 8GB+128GB și 499 USD pentru varianta 8GB+256GB.

Xiaomi 12 Lite va fi disponibil în curând și în România.