Xiaomi 12 vrea să fie primul telefon care vine cu Snapdragon 898, scrie GSMArena. Totuși, mai sunt în pregătire modele Motorola și Vivo, vedem care va fi campionul.

Xiaomi 12 render

Ce știm despre Snapdragon 898

Dacă înainte Qualcomm denumea procesoarele 845, 855 și 865, anul trecut nu a mai fost un 875. Am avut noul 888 și un 870 care a fost doar un 865 un pic tunat. Normal, următorul an ar trebui să avem un 890 care să fie 888 tunat, iar modelul de top să fie 898/899, ceva de genul ăsta.

Qualcomm Snapdragon 898

S-a spus pe surse că Qualcomm Snapdragon 898 va avea o arhitectură cu trei clustere (trei grupuri de nuclee). Aceasta va include un nucleu de mare putere bazat pe ARM Cortex-X2, un cluster de putere cu trei nuclee bazate pe Cortex-A710 și un cluster economic bazat pe noile nuclee Cortex-A510. Toate aceste noi modele vor face parte din sistemul ARM v9 Pure pe 64 de biți. E posibil să fie realizat pe 4 nanometri.

Cortex-X2 oferă o îmbunătățire de aproximativ 16% a performanței de proiectare față de X1. Dar, după optimizarea de către Qualcomm, s-ar putea să obțină performanțe mai bune. Cu toate acestea, pentru rezultatele a benchmark va trebui să așteptăm versiunea produsă în serie a chipset-ului.

De obicei, lansarea noului Snapdragon este în decembrie, când se prezintă primele concepte. Producătorii anunță înainte oricum primele modele.

Despre Xiaomi 12

Xiaomi Mi 11 a fost printre primele telefoane cu Snapdragon 888. Este logic ca noul Xiaomi 12 să fie primul cu Snapdragon 898. Nu mai este Mi 12 pentru că au renunțat la numele Mi.

În mod tradițional, Qualcomm lansează noul său cip în primele zile ale lunii decembrie. În ultimii trei ani, CEO-ul Xiaomi a apărut pe aceeași scenă, confirmând angajamentul producătorului față de aceasta.

Seria Xiaomi 12 ar putea debuta la începutul anului viitor. Compania ar putea dezvălui modelul de bază Xiaomi 12 în cadrul summit-ului Qualcomm Snapdragon sau după eveniment. Noul model va veni cu o cameră principală de 50 MP, cuplată cu un alt senzor de 50 MP pentru capabilități de fotografiere ultra-largă. Va exista și o cameră teleobiectivă de 50 MP. Desigur, acest setup ar putea veni doar Xiaomi 12 Ultra. Dar zvonurile continuă.

Alte modele cu acest procesor

Motorola va fi al doilea mare producător care va lansa telefoane cu Snapdragon 898, dezvăluie Digital Chat Station, conform GSMArena. Nu avem alte detalii, doar o sugestie că va fi următorul model Edge.

Mai citisem zilele trecute că vivo NEX 2022 şi iQOO 9 vor avea procesoare Snapdragon 898. Vivo are modele tot mai puternice, dar îi tot lipsește un flagship competitiv. Nex este unul dintre brandurile lor foarte cunoscute. iQoo nu este oficial prezent la noi, deci nu ne influențează prea tare.

Evident, Samsung va avea o ediție Galaxy S22 cu procesor Snapdragon 898. Dar probabil va fi tot cea vândută în SUA, iar la noi vor trimite tot varianta Exynos. Mai vedem.

Revin cu alte modele care vor folosit acest procesor cât pot de repede.