Xiaomi 14 Ultra a apărut astăzi pe Geekbench, iar primele zvonuri vorbesc despre o lansare în februarie. Anul trecut însă, Xiaomi 13 Ultra a fost lansat în aprilie, iar în Europa a fost văzut abia în iunie, însă fără să fie vândut oficial.
Xiaomi 14 Ultra
De-asta eu nu cred că va fi lansat la Mobile World Congress 2024. Merg acolo și am să aștept evenimentul. Dar cred că acolo va fi lansată în Europa seria Xiaomi 14. Cred că Xiaomi 14 Ultra fi prezentat în China. Abia peste 2-3 luni va veni în Europa oficial.

Xiaomi 14 Ultra pe Geekbench

Astăzi, mai devreme, a apărut un zvon că Xiaomi 14 Ultra ar putea debuta la sfârșitul lunii februarie. Acest lucru se întâmplă după ce președintele grupului Xiaomi a lansat recent un teaser pe Weibo (Facebook-ul chinezesc). El a sugerat că noul model va sosi curând. Zvonurile despre Xiaomi 14 Ultra au circulat pe internet în ultimele luni. Acum, viitorul flagship al companiei a apărut pe platforma de benchmark-uri Geekbench.

Xiaomi 14 Ultra este listat în baza de date cu numărul de model 24030PN60G. Bloggerii speculează că litera „G” se referă la varianta globală. Numărul modelului se coroborează și cu alte certificări obținute anterior. Conform platformei de benchmark-uri, smartphone-ul are o placă de bază cu numele de cod „Aurora” și are opt nuclee cu o viteză maximă de ceas de 3,30 GHz. Chipsetul este asociat cu GPU Adreno 750. Acest lucru sugerează utilizarea procesorului Snapdragon 8 Gen 3.

Conform Geekbench, Xiaomi 14 Ultra va include 16 GB RAM la bord. Ar putea exista și mai multe configurații. Smartphone-ul va fi livrat cu sistemul de operare Android 14 preinstalat.

Merită remarcat faptul că Xiaomi 14 Ultra a fost văzut pe Geekbench 4 și nu pe cel mai recent Geekbench 6. Avea scoruri neobișnuit de ridicate la rezultatele testelor single-core și multi-core. A obținut 9.317 și, respectiv, 26.523 de puncte.

Xiaomi 14 Ultra a obținut deja certificările BIS, EEC și IMEI. Zvonerul Digital Chat Station a spus că oferta viitoare ar putea suporta încărcare wireless de 80 W, făcându-l primul din lume cu această viteză. Alte detalii despre smartphone care au apărut pe surse includ un afișaj cu patru curbe de 1440p, scaner de amprente cu ultrasunete, comunicații prin satelit și patru camere de 50 MP.

Rămâne de văzut dacă se confirmă acest zvon. Revin cu informații cât pot de repede.