Xiaomi Mi 5X, un smartphone cu preț bun, se pregătește de lansarea oficială pe 26 iulie, dacă este să credem zvonurile. Deja a fost lansat și un teaser oficial din care putem afla mai multe detalii.


Există și o invitație oficială la evenimentul de lansare din 26 iulie, sper să nu fie făcută în Photoshop.

press invite for xiaomi mi5x launch

Cel mai interesant lucru legat de Xiaomi Mi5X este camera sa foto duală care apare în toate materialele promoționale. În rest nu este un smartphone axat pe performanțe, telefonul are un ecran de 5.5 inch Full HD, cu procesor Qualcomm Snapdragon 625, adică mid-range de anul trecut, 4GB de RAM ca să atragă curioșii și o baterie integrată de 3.000 mAh. Ar fi fost interesant să nu fi utilizat deloc modelul din 2016 și ar fi venit din start cu un Snapdragon din noua generație mid-range, respectiv 660 de exemplu. Sau 630, care tot ar fi un pas înainte. De pe un alt blog, aflu la final că va fi totuși o variantă premium care va utiliza Snapdragon 660 și va avea 6 GB de RAM.

Lansarea Xiaomi Mi 5X de pe 26 iulie va fi acompaniată de prezentarea unei noi variante a interfeței MiUi, versiunea 9, despre care nu se știu foarte multe lucruri. Cei de la PhoneArena speră la Android 7.0 Nougat, dar din ce s-a întâmplat pînă acum, probabil va veni cu 6 și apoi vor face actualizări. Dar nu strică niciodată să fii optimist. Poate se adeverește.

O parte dintre imaginile cu noul telefon care au apărut pe net sunt de pe un site oficial al Xiaomi, iar informațiile din teaserul oficial sunt similare, de unde cred eu că toate dezvăluirile sunt de fapt făcute de echipa de marketing de la Xiaomi.

Cea mai bună veste este cea legată de prețuri, care ar urma să fie de 225 de dolari pentru varianta cu Snapdragon 625 și 4GB de RAM și 295 de dolari pentru varianta premium. Cred că modelul cu Snapdragon 660 rămâne o variantă foarte bună la acest nivel de preț. Dar din păcate la noi ajung la preț dublu, datorită taxelor de drum, taxelor vamale și adaosului pus de comercianți.

Vă dau toate detaliile oficiale peste două zile.