Xiaomi Mi 6X a fost aproape confirmat oficial, iar compania a programat un eveniment de lansare pe 25 aprilie.

Xiaomi Mi 6X render

Xiaomi Mi 6X

Despre Xiaomi Mi 6X se spunea de ceva vreme că ar fi trecut pe la autoritatea de certificare chineză TENAA. Deși nu există informații oficiale, cei de la XDA au obținut codul firmware, iar fișierele confirmă denumirea și detaliile tehnice ale noului model Xiaomi. Modelul pare să fie un smartphone din seria mid-range, dar foarte bine dotat, care ar putea avea un raport preț/calitate foarte bun. Desig-ul pare să fie modern, cu ecran cu margini subțiri și cameră foto duală, culori interesante. Detaliile oficiale le vom afla pe 25 aprilie, dar deocamdată să vedem ce au găsit în codul firmware.

Procesorul Xiaomi Mi 6X pare să fie Snapdragon 660, un model mid-range, dar foarte puternic realizat de Qualcomm pentru telefoanele de circa 400-500 de dolari, capabile de performanțe, dar fără să coste foarte mult. Este octa-core cu nuleele noi Kryo 260 la 2.2 Ghz. Nucleele de pe Mi 6X sunt tactate la 2.0 GHz. Există trei variante în funcție de dotările tehnice, 4GB RAM + 32GB stocare internă, 6GB RAM + 64GB stocare, plus varianta de top 6GB RAM + 128GB stocare internă. Pare să aibă și slot de carduri microSD.

Camera foto de pe spate are doi senzori Sony, unul de 12 megapixeli și altul de 20 de megapixeli, nu știm exact cum vor funcționa ei, dar lentilele au f/1.8. Camera foto frontală pentru poze selfie are tot un senzor Sony, tot de 20 de megapixeli. Deci putem spune că pe partea de fotografie este un smartphone foarte dotat. De asemenea, filmează 4K și au o mulțime de efecte speciale.

Telefonul are Android 8.1 Oreo și interfața lor MIUI 9.0. Despre ecranul acestui model știm că este LCD probabil, nu are detaliile specifice OLED. Conform zvonurilor anterioare, ecranul va fi de 5.99-inch (2160×1080 pixeli) Full HD+, cu sticlă curbată 2.5D. De asemenea, se spune că bateria va fi de 2.910 mAh, nu foarte mare, dar ok.

Nu există mai multe alte informații înainte de lansarea oficială din 25 aprilie. Vedem în următoarele săptămâni dacă informațiile se confirmă sau nu.

Informațiile despre firmware au fost oferite către XDA-Developers de către FunkyHuawei.