Xiaomi Mi A1 a fost lansat oficial înainte de evenimentul lor din 11 septembrie și este primul telefon ieftin cu Android One. Pare un telefon ok pe segmentul low-entry și are un preț bun.

Xiaomi Mi A1 Android One
Xiaomi Mi A1

Telefoane ieftine cu Android One

Google a lansat oficial Android One ca o platformă specială pentru telefoane ieftine și este cam dedicată celor din India. Cu alte cuvinte, majoritatea telefoanelor cu Android One sunt ieftine și se vând în India. Sigur că au ajuns și la noi Karbonn, Micromax și alte branduri indiene, dar la modul general era o chestie dedicată lor. Xiaomi are un succes foarte mare în India, devenind unul din principalii jucători. Au anunțat că vânzările de anul trecut au trecut de 1 miliard de dolari în India și că vor deschide o fabrică locală să producă telefoanele acolo.

Astfel, lansarea Xiaomi Mi A1 a avut loc în India. Este primul lor telefon care nu are interfața oficială MiUi care este pe toate celelalte telefoane. De asemenea, este primul lor smartphone care va primi actualizare la Android 8.0 Oreo când acesta va deveni disponibil. Pînă la finalul acestui an. Deci este clar că și pe partea de hardware nu este slab, duce o astfel de actualizare.

Telefonul are un design plăcut și are toate elementele unui flagship premium. Camera foto duală de pe spate are senzori de 12 megapixeli, are senzor de amprentă plasat pe spate, ecran de 5.5 inch, procesor octa-core, 4GB de RAM și 64GB de stocare internă, dual-SIM, slot de carduri, baterie de 3080 mAh, destul de mare, plus încărcare prin mufa USB Type-C.

Este adevărat că are procesorul Qualcomm Snapdragon 625, care nu este cea mai bună versiune și nici măcar nu este varianta 2017, ci modelul de anul trecut. Dar cu un OS curat și simplu se descurcă mai bine și cred că telefonul poate rula orice aplicație, inclusiv jocuri video.

Camera foto duală este comparată peste tot de oficialii Xiaomi cu cea de pe iPhone 7 Plus, că poate face zoom optic sau efect de blur pe fundalul pozelor și așa mai departe. Dar sunt două probleme cu camere foto pe un device ieftin: calitatea lor nu este cea mai bună și viteza cu care se mișcă nu este cea dorită, așa că ratezi toate fazele importante.

Prețul Xiaomi Mi A1 este de circa 235 de dolari, ar veni în România 900 de lei, dar probabil că la noi se adaugă taxe și costuri de transport, plus profitul magazinului. Deci sigur sare de 1.100 de lei, ceea ce brusc nu-l mai face atât de atrăgător. Pentru că la acest nivel de preț există multe alte alternative.