Compania chineză a lansat oficial Xiaom Mi Mix, un phablet care anticipează un pic computerul viitorului – este mai mult tabletă decât telefon, dar se apropie tot mai tare de dimensiunile telefonului. Dotările hardware sunt extreme, iar ecranul nu are practic margini, ceea ce îl face foarte atrăgător.

xiaomi-mi-mix

Sursa: The Verge

Xiaomi Mi Mix are un ecran cu diagonala de 6.4 inch, pe formatul 17:9, rezoluția fiind neobișnuită: 2040×1080 pixeli. Procesorul este un Snapdragon 821 (un quad-core cu 2 nuclee la 2.35 GHz și două la 1.6 GHz), susținut de 6GB de RAM și 256 GB de stocare internă. Un monstru care poate concura puterea de calcul a unui computer de birou. Visul oricărui pasionat de jocuri video, de filme, muzică și orice conținut digital. Modelul are o baterie mai mare decât tabletele de 7-8 inch, respectiv 4.400 mAh. Sigur, nu o să aibă autonomie foarte mare datorită ecranului mare și a procesorului puternic, dar oricum, este un model interesant. Există și varianta de 128GB cu 4GB de RAM, dar nu cred că va fi favorita publicului.

Eu în general nu am suportat modelele peste 6 inch, mi se par foarte mari, mai mult spre tablete decât spre smartphone. Însă, există utilizatori care nu au nevoie doar de un telefon, ci de un dispozitiv multimedia. Oricât timp ai petrece pe telefon pentru mail și Facebook, tot ajungi la jocuri video și acolo ecranul mare te ajută. De asemenea, dacă urmărești seriale și filme de ultimă generație, ecranul mare este indispensabil.

Xiaomi, care a recrutat un manager de la Google, iar sub conducerea lui a adus un designer francez, Philippe Starck, care a realizat acest concept excelent.

Sigur, telefonul arată în pozele de prezentare mai bine decât în realitate, unde este destul de mare pentru un dispozitiv de buzunar, are 210 grame totuși, uite filmarea pe Youtube. Da, în chineză, deocamdată singurul hands-on disponibil.

A fost confirmat deja și Xiaomi Mi Note 2.

Via Techcrunch