Xiaomi Mi Play, un telefon ieftin cu preț bun și dotări medii, a fost lansat oficial în decembrie. Nu am văzut comunicatul oficial, dar am prims acest articol pe NDTV. Mi se pare interesant de menționat.

xiaomi_mi_play

Detalii tehnice

Display: 5.84 inch, 2280×1080 px,
Procesor: Mediatek Helio P35 , octacore 2.3 GHz Cortex-A53
GPU: PowerVR GE8320
Memorie: 4GB
Stocare: 64 GB
Camera foto: duală 12 + 2 megapixeli
Camera selfie: 8 megapixeli
OS: Android 9.0 Pie
Interfața: MIUI
Baterie: 3.000 mAh
Preț: 150 euro
Detalii tehnice complete pe GSMArena.

Xiaomi Mi Play preț

Sunt greu de găsit telefoanele ieftine care să fie și bune. Modelul acesta are un singur punct slab, respectiv procesorul Mediatek Helio P35. Deși este un procesor realizat pe 12 nanometri, are opt nuclee bazate pe arhitectura economică Cortex-A53. Singura veste bună este că cele patru nuclee avansate sunt tactate la 2,3Ghz, deci experința va fi decentă, chiar dacă nu pot spune că bună. Ajută probabil și sistemul de operare nou, Android 9.0 Pie.

Altfel, terminalul are 4GB de RAM și stocarea de 64GB, cameră foto duală pe spate, chiar dacă folosiți un singur senzor, cel de 12 megapixeli, al doilea este folosit ca senzor pentru adâncimea de câmp. Cu alte cuvinte pentru efecte foto mai avansate, precum blur pe fundal și altele asemenea. Camera frontală este de 8 megapixeli, deja standard pentru modelele ieftine.

Ecranul este FHD+, cu formatul 19:9 și un notch mic, de tipul teardrop. Deja 5,84 inch este un format standard, compact, ușor de folosit. Deja vremea ecranelor de 5 inch a trecut, iar telefoanele de astăzi au majoritatea ecrane de peste 6 inch. Așa că putem spune că este un telefon destul de compact.

Aș mai putea menționa ca punct slab bateria de 3.000 mAh, majoritatea rivalilor de astăzi merg spre 4.000 mAh, iar anul 2019 va aduce mai multe modele cu baterie de 5.000 mAh, deci tendința este de a crește capacitatea, pentru ca utilizatorul să încarce terminalul mai rar. Însă să nu uităm că acum câțiva ani 3.000 era o capacitate mare, că doar telefoanele de top aveau așa baterie. Iar combinația cu un procesor economic și noul sistem de operare Google va duce probabil la o autonomie decentă. Repet, este un telefon pentru cei care nu au foarte mulți bani.

Desigur, există alternative cu modele smartphone din generațiile anterioare, dar probabil la 700 de lei majoritatea au procesoare mai slate. Cei de la Androidro cred că prețul va fi spre 800 de lei, deocamdată nu l-am găsit în magazine. Cum va apărea, vă anunț.