Xiaomi Mi5 a fost confirmat oficial azi de Hugo Barra, fostul manager Google care a plecat în China să lucreze pentru producătorul de smartphone-uri. Deși pînă acum erau doar zvonuri despre Mi5, acum știm că vârful de gamă va fi lansat oficial pe 24 februarie. Iar mesajul a fost primit deja cu multe comentarii negative, unii apreciind că Xiaomi copiază iPhone, iar alții spunând că lansarea modelelor noi în afara Chinei se face foarte greu.

Xiaomi mi5

Timp de 2-3 ani doar modelele Xiaomi concurau Samsung sau HTC la performanțele hardware, dar veneau cu un preț mult mai mic. Seria Mi a avut super-succes peste tot în lume. Dar în ultima perioadă au ieșit la rampă tot mai mulți producători de telefoane din China cu modele puternice și ieftine. Iar Xiaomi s-a concentrat pe seria ieftină Redmi, care aduce volume de vânzări, dar mai puțin profit. Deja unii utilizatori spun că nu mai așteaptă Xiaomi Mi5 pentru că va veni în țările lor peste 6-7 luni.

Conform zvonurilor, Xiaomi Mi5 va avea procesorul Snapdragon 820, deci va fi în topul performanțelor iar. Chinezi continuă seria de modele de top diferite, unul va avea 32GB stocare și 3GB de RAM, iar varianta de top va fi cu 64GB de stocare și 4GB de RAM, evident mai scump. Platforma software este Android 6.0, iar interfața lor Miui a fost actualizată la versiunea 7.0. Camera foto de pe spate are 16 megapixeli, iar cea frontală pentru poze selfie are 13 megapixeli. Bateria integrată va avea 3.600 mAh, absolut suficient pentru mai mult de o zi de utilizare normală.

ads

Pozele cu Xiaomi Mi5 „scăpate pe net” arată o carcasă metalică în genul iPhone, fapt pentru care au și fost criticați deja.

xiaomi-mi5-leak

Nu este clar dacă lansarea din februarie are loc la Barcelona, la Mobile World Congress, dar ar fi ciudat să fie acolo și să facă eveniment pe 24, în a treia zi de expoziție.