Am căutat o oră să găsesc livestream-ul oficial al evenimentului de lansare Xiaomi MI8 și MIUI10. Nu pricepeam de ce Google nu găsește direct link-ul și apoi l-am aflat pe un blog. Când am intrat acolo, streaming-ul era în chineză fără vreo traducere. Așa că am luat detaliile de la cei care au scris deja de la eveniment.

Terminalul are un design excelent și dotări tehnice bune, iar conform producătorului are un scor maxim în testele de performanță, deși are dotări similare cu toate flagship-urile de pe piață. Xiaomi Mi8 are un display Samsung AMOLED cu diagonala de 6.21 ich, cu moț ca iPhone X, rezoluția fiind FHD+, respectiv 2248×1080 pixeli, cu o rată de 88,5% între sticlă și margine. Are formatul 18.7:9 și o luminozitate de 600 de nits. Sunt curios dacă Samsung va mai folosi acest display la alte terminale.

Ecranul este acoperit cu sticlă curbată 2.5D, șasiul este din aluminiu și scannerul de amprentă este pe spatele terminalului. Are Snapdragon 845 cu 6GB de memorie RAM și 64GB de stocare internă. Xiaomi susține că scorul Antutu a fost de 301.472, dar nu au prezentat o filmare a acestui test sau altă dovadă. Camera foto duală de pe spate are senzori de 12 megapixeli (telefoto + wide, cu OIS, AI și flash LED). Camera are senzor cu pixeli de 1.4 nanometri, dual pixel autofocus, f/1.8 la lentila wide și f/2.4 la cea zoom. Camera foto frontală este de 20 de megapixeli (pixeli de 1.8 nanometri, f/2.0, tehnologie AI) și are senzor cu infraroșii pentru a permite Face Unlock mai sigur.

Marea noutate a acestui telefon este interfața MIUI 10, care aduce Inteligență Artificială. Xiaomi spune că tehnologia AI va permite deschiderera oricărei aplicații Android instant, fără nicio așteptare. De asemenea, este folosită la camera foto sau la optimizarea bateriei.

Tehnologia AI permite recunoașterea scenelor din fotografie și realizarea de portrete cu fundalul blurat, unul dintre punctele forte pe toate camerele de top din ultimul an.

Din păcate însă, bateria este de doar 3.000 mAh. Prețurile sunt însă foarte bune. Varianta cu 6GB de RAM și 64GB de stocare este 1700 de lei, cea cu 128GB stocare și 6GB de RAM este 1800 de lei și varianta de top, cu 256GB intern, costă 2050 de lei. Desigur, sunt prețurile din China și după cum știm se mai adaugă diverse taxe și comisioane la prețul ca va fi pe piața locală din România. Totuși, nu trebuie uitat că Xiaomi și-a deschis magazine în Spania, Franța și Italia și puteți comanda de acolo telefonul la preț mai bun.

Via: TechAdvisor