Xiaomi Redmi 3 a fost dezvăluit oficial astăzi și este un smartphone accesibil, de 110 de dolari, care aduce o baterie de 4.100 mAh pentru cei care caută autonomie mai mare. Terminalul are o carcasă metalică și respectă designul tradițional.xiaomi redmi 3

Xiaomi Redmi 3 are un display de 5 inch, dar este 720 p, nu Full HD. Procesorul este octa-core, modelul Snapdragon 616 de la Qualcomm, dispune de 2GB de RAM și stocare de 16GB. Este dual-SIM, iar unul din sloturile de SIM poate fi folosit pentru un card de memorie microSD.

Camera foto de pe spate are un senzor de 13 megapixeli, iar cea frontală este de 5 megapixeli. Merge cu Android 6.0 Marshmallow, iar cei de la Xiaomi au realizat o nouă versiune de interfață, Miui 7.0.

Rămâne de văzut ce autonomie oferă și cum se mișcă în aplicațiile Android. Procesorul are patru nuclee Cortex A53 la 1.7 GHz și alte patru nuclee identice, dar la 1.2Ghz. Se descurcă în multitasking bine, dar nu știu la aplicațiile intensive cum stă treaba. Are accelerator grafic Adreno 405, care este de nivel low-end. Nivelul mediu este Adreno 418, iar la vârful seriei se află Adrenă 420 și modelul de top Adreno 430.

Android 6.0 vine cu funcția specială Doze, care aduce telefonul într-o stare comparabilă cu “Sleep Mode” la un computer, adică fiind inactiv nu consumă energie, ceea ce ar trebui să ducă la o creștere corespunzătoare a autonomiei. Funcția se activează singură, când telefonul stă pe masă sau pe noptieră.

xiaomi redmi 3 battery

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!