Xiaomi Redmi A3 a fost anunțat astăzi oficial. Este un telefon ieftin, dar are un finisaj asemănător cu pielea pe spate, un afișaj mare cu o rată de reîmprospătare de 90 Hz și rulează Android 14.

Xiaomi Redmi A3

Xiaomi Redmi A3

Xiaomi Redmi A3 vine cu un chipset Helio G36, care a fost folosit și la predecesorul său. Cu toate acestea, au crescut memoria RAM este fie de 3 GB, 4 GB sau 6 GB, nu mai are opțiuni de 2GB. Memoria suplimentară a fost în mod clar necesară pentru a trece A3 la Android 14 complet în loc de ediția Android 13 Go pe care rulau modelele anterioare.

Redmi A3 este construit în jurul unui LCD de 6,71 inch cu rezoluție HD+. Are o rată de reîmprospătare de 90 Hz și un Gorilla Glass 3 deasupra și, din moment ce nu poate avea un scaner de amprente dedesubt, senzorul și-a făcut loc în partea dreaptă, în butonul de pornire. Panoul are și o crestătură picătură de apă pentru camera selfie de 5 MP.

Există două camere foto pe cercul mare din spate: un senzor principal de 8 megapixeli. Plus un fel de senzor auxiliar care nici măcar nu este menționat în fișa cu specificații. Există și un bliț LED.

Bateria are o capacitate de 5.000 mAh și suportă încărcare de 10 W prin portul USB-C. Există și o mufă audio de 3,5 mm pe telefon.

Redmi A3 are trei opțiuni de culoare – verde măsliniu, negru “miezul nopții” și albastru “din lac”. Versiunea de bază 3/64 GB costă 82 EUR, varianta 4/128 GB costă cam 93 de euro, iar 6/128 GB ajunge la 104 EUR.

Xiaomi va începe să vândă telefonul pe 23 februarie pe site-ul oficial. Ajunge și pe unele dintre magazinele online. Rămâne de văzut când va fi adus în Europa și mai ales la ce preț.

Versiunea anterioară a acestui telefon, Xiaomi Redmi A2, se găsește încă la noi, cu un preț de pornire de circa 395 de lei. Dar este varianta cea mai slabă, cu 2GB de RAM și 32GB de stocare.