Xiaomi Redmi Note 3 a fost lansat oficial astăzi, conform oficialilor companiei. Terminalul cu display de 5.5 inch Full HD are un design clar inspirat de iPhone, dotări hardware foarte bune și un preț foarte bun. Este primul model cu scaner de amprentă pentru Xiaomi.

Xiaomi Redmi Note 3 - back
Pozele sunt luate de pe contul de Facebook al lui Hugo Barra, oficialul plecat în China din echipa Google.

Xiaomi Redmi Note 3

Terminalul arată ca un flagship și are un preț de 600 de lei pentru varianta 2GB de RAM / 16GB stocare și 720 de lei pentru varianta cu 3GB de RAM și 32GB stocare internă. Sunt convins că vor da lovitura cu acest telefon. Bateria integrată este de 4.000 mAh, deci practic rezistă mai multe zile. Procesorul este de asemenea excepțional: Mediatek Helio X10 – un procesor cu zece nuclee, 64 de biți, bazat pe Cortex-A53. Memoria utilizată este LPDDR3, iar tehnologia de încărcare rapidă permite ca bateria să fie 50% în doar 60 de minute.

Camera foto Xiaomi Redmi Note 3 este de 13 megapixeli pe spate și de 5 megapixeli frontala, destul de ok pentru orice tip de eveniment. De asemenea, vine cu Android (MIUI 7) și are toate tehnologiile de care aveți nevoie. Corpul este metalic, cu grosime 8,65 milimetri, doar 164 de grame greutatea totală. Ecranul are o tehnologie specială Xiaomi pentru vizibilitatea în lumina soarelui. Aș mai menționa că este disponibil în versiuni gold, argintiu sau gri închis.

ads

Senzorul de amprentă, care diferenția pînă acum terminalele scumpe de cele ieftine cu Android, a fost implementat pe Xiaomi Redmi Note 3 și deblochează telefonul în 0.3 secunde. Din păcate este plasat pe spatele telefonului, chestie care mie mi se pare incomodă. M-am obișnuit ca la iPhone, pe față.

Xiaomi va lansa în China o soluție de plăți cu telefonul mobil, care va putea fi folosită pe acest model.