Xiaomi Redmi Note 3 a fost lansat azi oficial, după anunțurile din ultima vreme. Este un model cu ecran de 5/5 inch Full HD și Snapdragon 650. Prețul veriunii de bază pe piața din India, unde a fost eveniment de lansare, este de circa 150 de dolari.

Redmi Note 3

Se pare că Xiaomi a renunțat momentan să mai concureze cu terminalele de top Samsung, LG sau HTC, dar modelul este destul de performant: are 77.000 de puncte în testul Antutu. Snapdragon 650 este noua generație hexa-core, cu șase nuclee, două ARM Cortex A72 la 1.8 Ghz și patru Cortex A53 la 1.4GHz. Sunt două versiuni, 16GB cu 2GB de RAM, 32GB cu 3GB de RAM.

Camera foto de pe spate este de 16 megapixeli, iar cea frontală de 5 megapixeli. Bateria integrată este de 4.100 mAh, deci are ceva autonomie. Versiunea mai scumpă cu 32GB de stocare și 3GB de RAM are un preț de 176 dolari (sursa).

Design-ul este foarte bun, cu șasiu metalic, are LTE și VoLTE, senzor de amprentă, port infraroșu și aplicație de telecomandă, display-ul se luminează mai tare la soare, dar are și mod de citire, care elimină lumina albastră.

 

Ce să zic, la câte tehnologii include, Xiaomi Redmi Note 3 pare să fie un smartphone cu preț bun.