Xiaomi Redmi Note 4 a fost lansat oficial, este genul de terminal perfect pentru cei care caută funcționalitate și stabilitate, nu chestii de marketing și teste de performanță.

xiaomi-redmi-note-4-compressor

Terminalul vine cu un ecran Full HD de 5.5 inch, cu un procesor cu 10 nuclee, MediaTek Helio X20, 2GB de RAM și 16GB de stocare internă, sau 3GB de RAM și 64GB de stocare. Camera foto de pe spate este de 13 megapixeli, iar cea frontală pentru selfie de 5 megapixeli, Android este 6.0 Marshmallow. Bateria integrată de Xiaomi Redmi Note 4 este de 4.100 mAh, autonomia va fi peste terminalele normale.

Nu am testat anul acesta niciun terminal cu procesor 10-core, Helio X10 sau X20 par de la distanță foarte interesante, dar nu am văzut practic cum se mișcă în utilizarea normală. Cred că varianta cu 3GB de RAM este de preferat oricând, nu am văzut diferențe mari între 3 și 4GB de RAM, consider că pentru Android 6.0 este ok cu 3 GB de RAM. Nu știu ce să zic despre versiunea mai ieftină, e posibilă să aveți nevoie de restart.

ads

Pentru fanii Xiaomi, atuul principal rămâne prețul, așa că Xiaomi Redmi Note 4 are un preț de 135 de dolari în varianta cu 2GB de RAM și de circa 180 de dolari pentru cea de-a doua versiune. Faza e că Xiaomi tot nu are prezență oficială la noi, deci importatorii vor seta ei adaosurile și probabil că modelele sunt mult mai scumpe dacă le aduce cineva pe piața gri.

Designul lui Redmi Note 4 este bun, dar nu excepțional. Totuși, nu contează foarte tare design-ul dacă nu ții să ai cel mai scump telefon. Aș mai adăuga că terminalul poate fi comandat din China, dar să vă așteptați la taxe suplimentare de transport și de vamă, care uneori pot fi măricele, alteori sunt mai mici, depinde cum trimit chinezii produsul.

De asemenea, la o eventuală defecțiune nu ai service în România, varianta cea mai bună fiind notificarea magazinului și solicitarea unui terminal nou. De obicei magazinele mari din China fac asta, pentru că nu doresc review-uri negative. Dar se întâmplă să existe și unele care nu fac așa… C-așa-i în tenis.