Xiaomi Redmi Note 5 , modelul care continuă seria mid-range a companiei chineze, a fost dezvăluit pe surse și are câteva detalii interesante. Este genul de smartphone accesibil, care face de toate, cu detalii corecte, dar și un preț bun. Au lucrat un pic și la design, dar nu este impresionant.

Se poate observa trendul modern care reduce marginile ecranului, nu are butoane deloc pe partea frontală, are camere foto duale și pe față și pe spate și tot ce trebuie pentru o prezentare de marketing reușită. Display-ul ar avea diagonala de 6 inch, mai precis ar fi 5.99 inch. Formatul este 18:9 și cu rezoluția FHD+, adică 2160×1080 pixeli, la modă anul ăsta. Unii listează ca fiind mai avansat, cu rezoluție 2440×1440 pixeli, dar practic asta ar scumpi telefonul și ar reduce autonomia, chiar nu are rost la acest model. Procesorul acestui model este prezentat diferit în funcție de sursă. Unii zic că este Snapdragon 630, versiunea mai ieftină, mid-range de la Qualcomm. Alții zic că este Snapdragon 636, o variantă un pic mai bună.

Se pare că Xiaomi Redmi Note 5 va avea 4GB de RAM, deși chinezii au în general și varianta mai ieftină cu 3GB de RAM. Cel mai probabil va fi în variantele clasice 3GB de RAM și 32GB de stocare internă și 4GB de RAM și 64GB de stocare internă. Camera foto de pe spate are un senzor de 16 megapixeli și unul de 5 megapixeli pentru efecte speciale, iar camera frontală pentru selfie ar fi de 8 megapixeli. Vine cu Android 7.1.1 și cu MIUI 9, deci ar trebui să meargă destul de bine.

Terminalul are o baterie integrată de 4.100 mAh, care ar trebui să ofere o autonomie foarte bună dacă ecranul este FHD+. Să sperăm că nu pun unul de rezoluție mare, care să consume rapid energia. Varianta de bază are un preț de pornire de 240 de dolari, iar modelul mai avansat va costa spre 280 de dolari. Urmărim lansările oficiale și vă anunț dacă se confirmă informațiile astea.

Sursa: XDA, GSMArena