Yota Phone, telefonul cu două ecrane de la ruși pe care l-am testat în primăvară la Mobile World, începe să apară în magazine. Faza mișto e că ecranul alb-negru consumă mai puțină energie, poți vedea pe el alerte cu apeluri sau mesaje ratate, poți citi mailul, poți vedea GPS-ul. Ecranul alb-negru are o baterie separată care ține mult și bine. Pe el poți citi și după ce telefonul s-a închis. Este telefonul care a apărut în Forbes US cu fotografiile făcute de mine.

Yota Phone
yota phone

Are la bază sistemul de operare Android 4.2, procesor dual-core la 1,7Ghz, ambele ecrane au diagonala de 4.3 inch. Ecranul color are rezoluție 1280×720 pixeli, iar cel alb-negru 640×360 pixeli, non-touch. Procesorul este susținut de 2 GB de RAM pentru aplicații fără probleme. Are 9,99 milimetri grosime și cântărește 146 de grame (comparabil ca dimensiuni cu HTC One mini). Camera foto de pe partea cu ecran alb-negru are senzor de 13 megapixeli. Stocarea internă este de 32GB.

YotaPhone va costa 499 euro în Europa.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!